Audieri in cazul INCIDENTULUI AVIATIC petrecut joi pe aeroportul International ‘Avram Iancu’ din CLUJ

Mai multe persoane au fost audiate in cazul dosarului deschis la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj referitor la INCIDENTUL AVIATIC petrecut joi pe AEROPORTUL CLUJEAN, cand o aeronava Blue Air a iesit de pe pista la aterizare, au declarat, luni, pentru Agerpres, surse judiciare.

Aceleasi surse au declarat pentru Agerpres ca cercetarea se face in baza art. 98 din Codul Aerian, potrivit caruia ‘incalcarea de catre personalul aeronautic civil a indatoririlor de serviciu sau neindeplinirea lor, daca fapta este de natura sa puna in pericol siguranta zborului, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani’.

Potrivit surselor citate, cercetarea penala nu se face, cel putin in aceasta faza, impotriva vreunei persoane anume, ci in rem, cu privire la fapta in sine.

In cazul dosarului deschis la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj au facut cercetari la locul incidentului aviatic si lucratori ai Politiei Transporturi, precum si criminalisti de la IPJ Cluj, iar verificarile sunt in derulare.

CITESTE SI: ATERIZARE RATATA LA CLUJ: CUTIILE NEGRE ALE AVIONULUI BLUE AIR VOR FI ANALIZATE IN FRANTA

De asemenea, surse din domeniul sigurantei aviatiei declarasera, sambata, pentru Agerpres, ca au fost ridicate cutiile negre ale avionului Blue Air implicat in incident pentru a fi trimise la un laborator specializat din Franta, pentru decodificare.

Un avion cu 116 pasageri care efectua o cursa charter de la Bucuresti la Barcelorna, cu escala la Cluj, a iesit, joi, pe de pista Aeroportului International ‘Avram Iancu’ in timpul manevrelor de aterizare, fara sa fie inregistrate victime sau pagube materiale.

In urma incidentului, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj a deschis un dosar si o alta cercetare este derulata de Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS).

Sursa foto: voceatransilvaniei