Baronii locali si guvernantii, bilele negre ale unui perpetuum mobile

Baronii locali ai Partidului Social Democrat au devenit, in ultima perioada, pasionati de turism. Dar nu orice fel de turism, ci acela la Directia Nationala Anticoruptie.

Baronetul de culoare rosie este dispus oricand si oricum sa puna in aplicare comenzi usor de spus, dar greu de argumentat, fara a omite interesele personale pentru care sunt gata sa faca matrapazlacuri si combinatii pe banda rulanta. Dilema este ca nu ne dam inca seama daca la mijloc este vorba de prostie sau de rea vointa, desi pana la urma realizam ca este vorba de un amalgam intre cele doua.

La randul lor, guvernantii jongleaza cu taxele ca niste circari jalnici care au o tinta dubla. In primul rand trebuie sa stranga cat mai multe finante pentru alegerile din acest an, dar in acelasi timp se chinuie, din rasputeri, sa nu isi piarda electoratul pe care il ademenesc cu tot felul de masuri populiste.

Citeste si: 1 aprilie s-a transformat din ziua pacalelilor in ziua scumpirilor

De exemplu putem discuta despre indexarea pensiilor, una dintre bonomiile electorale marca Ponta via Curtea Constitutionala anulata categoric de “trasnetul” accizei la carburanti sub forma unei pacaleli amare.

Revenind la pleiada de baroni care dau cu subsemnatul pe la sediul DNA, trebuie amintit ca informatiile care ies la iveala despre caracatitele create in judetele pe care acestia le pastoresc de ani buni sunt de-a dreptul halucinante. Incepand cu modul in care isi negociaza functiile pana la cel in care se distreaza cu licitatiile publice.

Si in cazul baronilor, dar si al guvernantilor putem vorbi despre balbe televizate, limbaj de neinteles si gafe impardonabile, dar si despre toate nenorocirile pe care le-au facut, le fac si le vor face in continuare, insa, la un moment dat, ne dam seama ca este oarecum inutil pentru ca toate acestea fac parte dintr-un perpetuum mobile.

Sursa foto: realitatea.net