Basescu: Victoria Nuland a facut referire si la Romania. Mesajul este extrem de clar

Numele lui Traian Basescu apare in opt dosare penale

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri ca remarca Victoriei Nuland, subsecretar de stat american pentru Afaceri Euroasiatice, face referire si la Romania, subliniind ca mesajul transmis este “extrem de clar”.

“Nimeni nu o sa riste viata militarilor lui atunci cand tu ca stat care reclami nevoia de sprijin arunci banii in campanie, sacrifici investitii, securitate nationala, pentru voturi (…) Mesajul primit e extrem de clar, nu va bagati sub plapuma art. 5 sa credeti ca ne puteti chema sa va aparam iar pe de alta parte va subreziti tara”, a spus seful statului.

Traian Basescu a mai precizat ca recenta rectificare bugetara a fost primita foarte prost, in conditiile in care “peste 2 miliarde sunt imprastiate electoral catre primarii, iar armatei i se aloca foarte putin”.

Vezi aici declaratiile Victoriei Nuland

“Foarte multe cancelarii s-au intrebat cat de seriosi suntem atunci cand vorbim ca avem nevoie sa fim sprijinit de aliati pentru a consolida flancul estic”, a spus Traian Basescu acuzand lipsa de responsabilitate “in detrimentul securitatii nationale, intr-un moment in care cerem tuturor sa beneficiem de articolul 5, dar ala unul care le cere la toti nu ia masuri minimale pentru a-si consolida capacitate de a face fata la riscuri pentru securitatea nationala”.

“Asta-i viata, luati aceste mesaje si voi ziaristii – si poate si romanii, daca ajung la ei – foarte in serios”, a mai spus Basescu.

Vezi aici reactia lui Victor Ponta la declaratiile Victoriei Nuland