BILETELE unice RATB-Metrorex pot fi folosite pana 2 mai

Calatorii pot folosi cardurile Activ, emise si reincarcate de RATB, precum si biletele unice RATB-METROREX pana in data de 2 mai inclusiv, au anuntat, luni, reprezentantii companiei.

“Administratia METROREX vine in sprijinul publicului calator posesor al cardurilor Activ, emise si reincarcate de RATB, precum si a biletelor unice RATB-METROREX si prelungeste perioada de utilizare a acestora pana la data de 02 mai 2014 inclusiv. Dupa aceasta data, eventualele probleme legate de abonamentele incarcate pe aceste carduri vor fi supuse atentiei Regiei Autonome de Transport Bucuresti” , se arata intr-un comunicat de presa al METROREX.

In 19 martie, reprezentantii companiei METROREX au acuzat RATB ca refuza sa achite suma incasata din luna martie 2013 pentru calatoriile cu metroul ale pasagerilor care folosesc cardul Activ, aratand ca datoria creste lunar cu doua milioane de lei.

Reprezentantii METROREX spuneau atunci ca regia are de platit 21 de milioane de lei, mai multe intalniri stabilite pentru rezolvarea situatiei “fiind esuate”.

Citeste si: METROREX a luat o decizie care va afecta majoritatea bucurestenilor

Acestia precizau ca, in urma incetarii contractului incheiat intre RATB si compania de transport, incepand din 14 aprilie nu vor mai fi acceptate la plata calatoriei cu metroul cardurile Activ emise si reincarcate de RATB si nici biletele unice RATB-METROREX.

De asemenea, din 14 martie nu s-au mai comercializat, prin punctele de vanzare din reteaua de metrou, bilete unice RATB-Metrorex, respectiv biletul unic de 60 de minute, biletul cu zece calatorii si abonamentul de o zi.

Potrivit RATB, aproximativ 25.000 de calatori folosesc lunar cardurile Activ. Pe cardurile Activ, functionale din 2006, calatorii puteau depune bani atat pentru transportul cu mijloace RATB, cat si cu metroul.