Bithumb, cea mai importantă bursă de schimb din Coreea de Sud, își lansează propriul token

Bithumb, cea mai importantă bursă de schimb a crypto monedelor din Coreea de Sud, a dezvăluit recent planurile de a emite propriul său token, Bithumb Coin, într-o ofertă inițială de crypto monede (ICO), informează Token Post.

Potrivit sursei citate, vânzarea simbolică Bithumb va fi efectuată în Singapore, deoarece în Coreea de Sud sunt interzise ICO. Bithumb se concentrează pe investitori pe scară largă și nu pe investitori individuali. Bithumb nu a confirmat când va avea loc lansarea monedei sau dimensiunile afacerii, potrivit lui TokenPost.

Bithumb nu este primul schimb de crypto monede care își lansează propriul token. În luna ianuarie, Huabi a anunțat planurile sale de a emite Huobi Token (HT), care ar fi limitat la 500 de milioane de jetoane. Huobi a remarcat că tokenul nu ar fi o ICO, susținând că numai utilizatorii activi ai platformei de tranzacționare ar putea primi HT.

Citește și: PREZENTAREA CELOR MAI MARI ESCROCHERII DIN ISTORIA CRYPTO MONEDELOR

Comisia de Servicii Financiare din Coreea de Sud (FSC) a anunțat interzicerea ICO la sfârșitul lunii septembrie 2017, invocând riscurile crescute de fraudă financiară. În martie, guvernul sud-coreean a dezvăluit planurile sale de legalizare ICO. În timp ce FSC rămâne sceptic față de ICO, autoritățile financiare locale din Coreea de Sud încearcă să le autorizeze, permițând sistemelor strict Know Your Customer și anti-spălarea banilor.

Unele schimburi de crypto monede din Coreea de Sud încearcă deja să-și deschidă sucursale în străinătate. La începutul acestei săptămâni, Coinone, cel de-al treilea schimb de crypto monede din Coreea de Sud, și-a anunțat intenția de a lansa, în luna iunie, o sucursală în Indonezia.