Campanie pentru SALVAREA DELFINILOR din Marea Neagra

Organizatia neguvernamentala Mare Nostrum va lansa luni campania nationala “ADOPTA UN DELFIN”, in contextul in care in ultimii ani din ce in ce mai multi DELFINI esueaza pe litoralul romanesc din cauza plaselor de pescuit abandonate in mare, dar si a poluarii excesive.

Potrivit reprezentantilor organizatiei, actiunea face parte dintr-un program mai amplu de SALVARE A CETACEELOR din Marea Neagra si a fost lansata pentru prima data in 2012, bucurandu-se de un real succes.

Campania nationala din acest an le ofera posibilitatea tuturor celor care iubesc DELFINII sa-i adopte la distanta cu o donatie simbolica de 100 de lei pentru un an sau 500 de lei pe viata in cazul persoanelor fizice. Persoanele juridice pot adopta un DELFIN donand 500 de lei pentru un an si 5.000 de lei pentru toata viata. Parintele adoptiv va primi un certificat de adoptie si va sprijini astfel reproducerea acestei specii aflate in dificultate.

Citeste si: NATO trimite DELFINI de LUPTA in Marea Neagra

In anii precedenti, 188 de DELFINI si-au gasit parintii adoptivi, 149 dintre ei pe un an de zile, iar 39 pe viata. Suma de 39.000 de lei a fost directionata pentru achizitionarea a 24 de dispozitive acustice, pentru foto-identificarea DELFINILOR din apele litoralului romanesc, dar si pentru cresterea numarului de interventii rapide, ajungand aproape de 50 in anul trecut. DELFINII foto-identificati au fost inclusi intr-un catalog editat de Mare Nostrum, primind nume alese de parintii adoptivi, precum: Dolfi, Asi, Smiley, Hope, Coral sau Ciuci.

“Din statisticile furnizate de Programul Monitorizarea si CONSERVAREA DELFINILOR de pe litoralul romanesc al Marii Negre pentru anul 2013, raport elaborat de ONG Mare Nostrum, numai anul trecut au fost inregistrate 65 de exemplare de cetacee esuate la Marea Neagra. In 2012, numarul lor a fost aproape triplu — 177 de exemplare. De aceea dorim sa continuam si in acest an programele de CONSERVARE A DELFINILOR de pe coasta Marii Negre prin obtinerea de fonduri directe in acest scop. Anul trecut, campania nationala s-a bucurat de un real succes, iar in acest an ne-am propus cu ajutorul dumneavoastra sa investim si mai mult in masuri care sa vizeze reducerea esuarilor”, a declarat Mihaela Candea, directorul executiv al Mare Nostrum.

Citeste si: Delfinii sunt animalele cu cea mai buna memorie

Donatia se poate face direct la sediul Mare Nostrum din Constanta sau prin virament bancar la ING Bank RO61INGB000099992351287.

Sursa foto: arq.ro