Cea mai mare banca din lume, interesata de Romania

Cea mai mare banca din lume, care are un capital de trei trilioane de dolari, de aproximativ 15 ori PIB-ul Romaniei, Banca Comerciala si Industriala a Chinei ar putea intra in tara noastra.

Vicepremierului Liviu Dragnea, aflat in China, a afirmat ca s-a intalnit cu conducerea Bancii Comerciale si Industriale a Chinei, careia i-a propus sa isi deschida o filiala in Romania. Potrivit lui Dragnea, reprezentantii bancii i-au transmis ca, in principiu, sunt de acord cu deschiderea unei filiale in tara noastra.

“Am avut o intalnire cu Banca Comerciala si Industriala a Chinei, cea mai mare banca din lume, cu un capital de trei trilioane de dolari. Le-am cerut reprezentantilor bancii sa deschida o filiala in Romania si mi-au spus ca, in principiu, sunt de acord, ceea ce pentru noi este un lucru foarte important”, a spus vicepremierul, citat de Mediafax.

Citeste si: Trenul de mare viteza spre Constanta via Bucuresti, mai aproape de realitate. Chinezii incep analizele tehnice

Dragnea a mai afirmat ca reprezentantii bancii s-au aratat interesati sa sustina financiar investitii din Romania.

Vicepremierul Liviu Dragnea se afla, in perioada 20-26 martie, in vizita de lucru in China, el fiind si coordonatorul Comitetului interministerial pentru monitorizarea indeplinirii angajamentelor asumate de Romania cu ocazia Reuniunii, la Bucuresti, in 26 noiembrie 2013, a sefilor de Guvern ai Republicii Populare Chineze si statelor Europei Centrale si de Est. Comitetul a fost infiintat in decembrie 2013.

Sursa foto: ziare.com