CFR: 278 de TRENURI de calatori au fost OPRITE in statii in timpul PROTESTULUI feroviarilor

PROTESTUL angajatilor feroviari a afectat circulatia a 278 de TRENURI de calatori, acestea fiind oprite, intre orele 7.00 si 09.00, in statiile de cale ferata pe intreaga retea feroviara, a anuntat miercuri, printr-un comunicat de presa, Compania Nationala de Cai Ferate “CFR”.

“In intervalul 7.00-9.00, urmare a PROTESTULUI spontan declansat de membrii unor organizatii sindicale feroviare, 278 de TRENURI de calatori nu au fost expediate din statii sau au fost oprite in statiile intermediare. Facem precizarea ca, in perioada declansarii protestului spontan, niciun tren nu a fost oprit pe traseu, ci doar in statiile de cale ferata”, se spune in comunicat.

Potrivit sursei citate, incepand cu ora 9.00 au fost repuse in circulatie toate TRENURILE afectate de protestul angajatilor de pe raza regionalelor Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi, Galati si Constanta.

Citeste si: CFR Calatori: Am oferit o CRESTERE SALARIALA de 4 la suta, fara concedieri colective de personal

TRENURILE care nu au plecat din gari dupa ora 7.00 au fost reprogramate dupa ora 9.00, iar cele care au stationat in gari isi vor continua parcursul pana la destinatiile finale.

Compania “CFR” cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest eveniment si recomanda calatorilor ca inainte de efectuarea calatoriei sa solicite informatii despre intarzierile care se inregistreaza in traficul feroviar la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, la numarul de telefon 021/9521.

Feroviarii au oprit lucrul miercuri dimineata si timp de doua ore circulatia pe calea ferata a fost blocata, protestul avand loc, potrivit sindicalistilor, in urma esuarii negocierilor privind incheierea unui nou contract colectiv de munca.

Citeste si: Feroviarii ameninta cu MASURI RADICALE DE PROTEST daca nu se ajunge la un consens

Presedintele Federatiei Miscare Comercial, Gheorghe Fratica, a spus ca membrii federatiei au intrerupt voluntar lucrul, iar intre orele 7.00 si 9.00 nu a circulat niciun TREN de calatori si de marfa. Gheorghe Fratica a precizat ca in cele doua ore erau in circulatie aproximativ 400 de TRENURI de calatori si 200 de marfa. Fratica a mai precizat ca miercuri va mai fi o intalnire cu ministrul Transporturilor, la ora 17.00.

Sursa foto: libertatea.ro