CNA a amendat ANTENA 3 pentru emisiunea in care JULIO IGLESIAS JR a fost pacalit sa spuna “JOS BASESCU”

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, amendarea postului ANTENA 3 cu 15.000 de lei, pentru emisiunile “SINTEZA ZILEI” in care a fost invitat JULIO IGLESIAS JR. si “IN GURA PRESEI”, in care MIRCEA BADEA a facut AFIRMATII JIGNITOARE la adresa lui CATALIN PRISACARIU, informeaza Mediafax.

CNA a discutat, in sedinta de marti, editia din 14 mai a emisiunii “Sinteza zilei”, in care a fost invitat cantaretul Julio Iglesias Jr. si in care, la finalul acesteia, artistul a spus in limba romana “JOS BASESCU”, la solicitarea moderatorului, MIHAI GADEA, precum si editia “In gura presei” din 5 – 6 aprilie (ora 23.57), cand Mircea Badea a facut in mod repetat afirmatii ce pot fi considerate jignitoare si licentioase la adresa fostului prezentator B1 TV Catalin Prisacariu.

In urma discutiilor, CNA a decis amendarea postului Antena 3 cu suma de 15.000 de lei.

Astfel, membrii CNA Viorel-Vasile Buda, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Laura Georgescu, Valentin Jucan si Lorand Turos au votat “pentru” aplicarea sanctiunii, iar Monica Gubernat si Rasvan Popescu au votat “impotriva”.

CITESTE SI: “RAZBOIUL” DINTRE LAURA KOVESI SI ANTENA 3 ARE UN NOU TERMEN LA TRIBUNALUL BUCURESTI

In urma difuzarii emisiunii “Sinteza Zilei”, CNA a primit 21 de reclamatii privind momentul in care Mihai Gadea l-a determinat pe Julio Iglesias Jr. sa rosteasca in limba romana “Jos Basescu”.

Una dintre sesizarile transmise Consiliului a fost chiar din partea reprezentantei lui Julio Iglesias, tatal lui Julio Iglesias Jr., in Romania, Gabriela Ristea, dupa cum a confirmat aceasta, pentru Mediafax, dupa transmiterea reclamatiei, respectiv dupa emisiunea din luna mai.

Radu Herjeu a spus, in sedinta de marti, ca ceea ce s-a intamplat in emisiunea “Sinteza Zilei” in care a fost invitat Julio Iglesias Jr. a fost o atingere adusa “DEMNITATII SI RESPECTABILITATII OMULUI”, iar atitudinea moderatorului este “GREU DE CALIFICAT”.

In emisiunea “In gura presei” din 5 – 6 aprilie (ora 23.57), Mircea Badea a facut in mod repetat afirmatii ce pot fi considerat jignitoare si licentioase, la adresa fostului prezentator B1 TV Catalin Prisacariu.

Sursa foto: Gandul