Comisia federală de comerț american organizează cursul “Decriptarea înșelătoriilor cu monede crypto”

Comisia federală de comerț american (FTC) va organiza în cursul verii un atelier de lucru gratuit intitulat “Decriptarea înșelătoriilor cu monede crypto “, potrivit unui comunicat de presă. Scopul principal al atelierului este educarea publicului cu privire la riscurile din zona crypto.

Evenimentul va include grupurile de consumatori, organele de drept, organizațiile de cercetare și sectorul privat pentru a examina modul în care escrocii profită de interesul public pentru monedele digitale. Comunicatul de presă al FTC notează că, deși interesul pentru crypto monede a crescut în acest an, cuprinde încă numeroase înșelătorii.

Agenția de reglementare citează o creștere a “investițiilor înșelătoare și a oportunităților de afaceri, a schemelor de atragere și de comutare și a modalităților de minare comercializate în mod fraudulos”.

Citește și: PREZENTAREA CELOR MAI MARI ESCROCHERII DIN ISTORIA CRYPTO MONEDELOR

Workshop-ul gratuit din 25 iunie va avea loc la Universitatea DePaul din Chicago, iar evenimentul va fi disponibil și pe un webcast. Atelierul de criptare intră sub incidența lucrărilor actuale ale FTC privind protecția consumatorilor prin utilizarea noilor tehnologii financiare, se mai arată în comunicatului de presă.

În martie, FTC a creat un grup de lucru Blockchain care va viza frauda care apare încadrul tehnologiei și în zona crypto. Comisia americană pentru valori mobiliare și burse (SEC) a lansat, de asemenea, o analiză a zonei crypto în aceeași lună, ca parte a anchetei globale privind modul în care ofertele inițiale de monede (ICO) ar putea intra sub incidența reglementărilor privind titlurile de valoare.