CONGRESUL PSD a adoptat mai multe MODIFICARI la Statut, printre care restrangerea componentei BPN

CONGRESUL EXTRAORDINAR al PSD a adoptat, duminica, in unanimitate, o serie de MODIFICARI la STATUTUL PARTIDULUI, printre care restrangerea numarului de membri ai Biroului Permanent National (BPN) si posibilitatea presedintelui de a solicita vot de incredere pentru ministrii partidului.

“Biroul Permanent National devine forul de conducere, analiza, decizie politica si reactie rapida avand in componenta un numar mai restrans de membri iar numarul de vicepresedinti se modifica. Vor fi 14 vicepresedinti, dintre care 4 femei. Vicepresedintii nu pot fi simultan si presedinti de organizatie judeteana, cu exceptia vicepresedintilor din randul femeilor”, sunt principiile adoptat de Congres pentru cresterea eficientei activitatilor membrilor BPN si responsabilizarea vicepresedintilor.

CITESTE SI: CONGRES PSD: CANDIDATII LA FUNCTIILE DE CONDUCERE SI-AU INCEPUT DISCURSURILE. UPDATE

Congresul a adoptat, de asemenea, un principiu care prevede ca presedintele partidului poate solicita Comitetului Executiv National vot de incredere pentru activitatea desfasurata de catre membrii BPN, pentru activitatea coordonata de presedintele Consiliului National in cadrul acestei structuri, precum si pentru activitatea desfasurata de catre ministrii PSD.

Un alt principiu adoptat este acela potrivit caruia Consiliul National al PSD isi modifica rolul prin transformarea acestuia din for de decizie intr-o structura care propune si dezbate programe si politici in mediul politic, pe de o parte, si cresterea calitatii procesului de elaborare a documentelor de strategie ale partidului, pe de alta parte. Noua componenta a Consiliului National cuprinde: parlamentari, europarlamentari, ministri si secretari de stat, presedinti sau vicepresedinti ai consiliilor judetene, primari de municipii si orase si cate trei reprezentanti pentru fiecare judet din partea primarilor de comune.

CITESTE SI: LIVIU DRAGNEA: NOUA CONDUCERE A PSD VA SUSTINE, CU ACEEASI FORTA, RAMANEREA LA GUVERNARE

“Comitetul Executiv National va reuni membrii BPN, presedintii tuturor organizatiilor judetene/sector si ai structurilor interne ale PSD. Acesta devine structura de conducere si de decizie a partidului care coordoneaza activitatea acestuia intre Congrese”, este un alt principiu adoptat de social-democrati.

S-a votat, de asemenea, pentru elaborarea si adoptarea Codului de conduita si a unei proceduri interne clare de prevenire a unor atitudini si comportamente neadecvate in activitatea de partid.

Sursa foto: jurnalul