Cum se prepară cârnații în sos de ardei. O rețetă delicioasa direct din zona Moldovei numai bună de încercat în acest final de weekend.
Ingrediente pentru cârnați în sos de ardei:
7 cârnați de casă
1 ardei roșu
1 ardei verde
1 ardei portocaliu
1 ardei iute
1 ceapă albă
1 ceapă roșie
400 g roșii cubulețe în suc
400 g gogoșari în sos
sare
piper
oregano
2 linguri ulei
100 ml vin roșu
pătrunjel tăiat
mămăliguță
Mod de preparare cârnați în sos de ardei:
Prăjești cârnații în ulei încins, îi scoți într-o tavă pe care o acoperi. Răstorni uleiul în care i-ai prăjit într-o altă cratiță, adaugi ceapa mărunțită sotezi 2 minute, adaugi ardeii tăiați, sare, piper, după gust și le călești împreună aproximativ 5 minute.
Răstorni roșiile și gogoșarii, acoperi vasul și lași să fiarbă 10 minute. Amesteci din când în când. Pui ardei tăiați, torni vinul și le ții 10-15 minute sau până când s-au înmuiat ardeii. Servești mâncarea pe pat de mămăliguță și presărată cu pătrunjel și oregano, după gust.
Sursa rețetă și foto: clickpoftabuna.ro