Cum se prepară cartofii la cuptor cu șuncă și cașcaval. Iată rețeta pentru o cină rapidă, gustoasă și sățioasă, pe placul tuturor – cei mai buni cartofi la cuptor cu cașcaval și șuncă.
Ingrediente necesare pentru cartofi la cuptor cu cașcaval și șuncă:
4 cartofi medii, tăiați felii
1 lingură ulei
sare
piper negru măcinat
165 g salam sau șuncă, felii subțiri și tocată cuburi potrivite
2 căni cașcaval ras
1 lingură pătrunjel verde tocat, pentru ornat
Pentru dressing:
3/4 cană maioneză
1/4 cană ketchup
1 lingură sos iute
1 lingură sos Worcestershire sau de soia
1/2 lingură pudră de ceapă
sare
piper negru măcinat
Mod de preparare cartofi la cuptor cu cașcaval și șuncă:
Preîncălzești cuptorul la 200 grade. Într-un castron, amesteci feliile de cartofi cu ulei și asezonezi cu sare și piper, după gust. Îi întinzi într-o tavă pe un singur nivel și îi dai la cuptor până se înmoaie și devin aurii, 35-40 minute.
Între timp, prepari sosul: într-un bol, amesteci maioneza, ketchupul, sosul iute, sosul Worcestershire și pudra de ceapă. Asezonezi cu sare și piper. Dai la frigider până când îl folosești.Presari pe cartofii copți salamul sau șunca și cașcavalul. Mai dai la cuptor 10-12 minute, până când cașcavalul s-a înmuiat și șunca sau salamul devine crocant pe margini. Stropești cu dressingul și ornezi cu pătrunjel înainte de a servi.
Sursa rețetă și foto: delish.com/