sâmbătă, aprilie 2, 2022
Rss
Advertisement
  • Mondonews
  • Stiri
    • Politica
    • Economie
    • Externe
    • Social
    • Coronavirus
  • Administratie
  • Sport
  • Life
    • Imobiliare
    • Auto
    • Turism
    • It/Stiinta
    • Horoscop
  • Meteo
  • Sanatate
  • Top 10 Mondo
  • Statistici Covid 19
  • Contact
Nici un rezultat
Vezi toate rezultatele
  • Mondonews
  • Stiri
    • Politica
    • Economie
    • Externe
    • Social
    • Coronavirus
  • Administratie
  • Sport
  • Life
    • Imobiliare
    • Auto
    • Turism
    • It/Stiinta
    • Horoscop
  • Meteo
  • Sanatate
  • Top 10 Mondo
  • Statistici Covid 19
  • Contact
Nici un rezultat
Vezi toate rezultatele
Nici un rezultat
Vezi toate rezultatele
Acasa Homepage

Cum se prepară cotletul haiducesc de vițel cu ghebe. O rețetă delicioasă din Maramureș

Vlad Economu de Vlad Economu
noiembrie 30, 2018
2 Minute durata de citit
89
0
cotlet haiducesc vitel, ghebe, reteta culinara, ingrediente, maramures, mod preparare
89
SHARES
447
VIZUALIZARI
Share on FacebookShare on Twitter

Cum se prepară cotletul haiducesc de vițel cu ghebe. Maramureşul este una dintre regiunile istorice ale României unde s-au conservat cel mai bine felurile de mâncare din strămoşi. Odată ajuns în casa unui sătean din zonă, poţi spune că te-ai așezat la masă cu tradiția.

Ingrediente necesare pentru cotletul haiducesc de vițel cu ghebe:

2,7 kg cotlet de viţel de lapte

70 ml ulei de floarea-soarelui

20 g sare

Pentru sos

600 ml smântână lichidă 32% grăsime

500 g ghebe

100 g usturoi

5 g sare

500 g costiţă fiartă şi afumată

1 legătură ceapă verde

Pentru piureul de ţelină

1 kg ţelină

70 g unt

200 ml smântână lichidă 32% grăsime

5 g sare

Mod de preparare cotletul haiducesc de vițel cu ghebe:

Pentru sos, pui la călit costiţa tăiată fâşii. Scurgi excesul de grăsime şi adaugi usturoiul tocat, ciupercile spălate, ceapa verde şi smântâna lichidă. Potriveşti după gust de sare.

Pentru piureul de ţelină, topeşti untul într-o cratiţă şi căleşti ţelina curăţată, spălată şi tăiată cuburi. Pui smântâna şi, după ce fierbe, o dai prin blender şi o potriveşti de sare.

Cotletul de viţel îl pui la prăjit pe ambele părţi până se rumeneşte. Îl iei din tigaie şi îl sărezi după gust. Îl serveşti cu sos haiducesc, cu piure de ţelină şi decorat după imaginaţie.

Sursă rețetă și foto: clickpoftăbună.ro

loading...
Articolul Anterior

Gerul paralizează România! Frig de -20 de grade Celsius în toată țara

Urmatorul Articol

Câți bani a plătit Primăria Capitalei pentru cele nouă milioane de beculeţe de Crăciun

Similare

Când este necesară procedura de scoatere alunițe cu ajutorul laserului
Homepage

Când este necesară procedura de scoatere alunițe cu ajutorul laserului

martie 31, 2022
Cum trebuie să arate patul ideal pentru copii 
Homepage

Cum trebuie să arate patul ideal pentru copii 

martie 30, 2022
Când folosiți vata bazaltică Rockwool calitatea este mai mare!
Homepage

Când folosiți vata bazaltică Rockwool calitatea este mai mare!

martie 28, 2022

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Mondonews
  • Stiri
  • Administratie
  • Sport
  • Life
  • Meteo
  • Sanatate
  • Top 10 Mondo
  • Statistici Covid 19
  • Contact
Servicii SEO Bucuresti, profesionale © adfel.ro

© 2020 Mondonews - Toate drepturile rezervate

Nici un rezultat
Vezi toate rezultatele
  • Mondonews
  • Stiri
    • Politica
    • Economie
    • Externe
    • Social
    • Coronavirus
  • Administratie
  • Sport
  • Life
    • Imobiliare
    • Auto
    • Turism
    • It/Stiinta
    • Horoscop
  • Meteo
  • Sanatate
  • Top 10 Mondo
  • Statistici Covid 19
  • Contact

© 2020 Mondonews - Toate drepturile rezervate

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In