Cum se pregătesc mucenicii moldovenești cu aluat de cozonac. O rețetă delicioasă, de sezon, pe care o poți prepara și tu acasă. Mucenicii moldovenești sau cei copți la cuptor sunt mai migălos de preparat.
Însă, gustul lor te va cuceri de-ndată. Îi poți servi stropiți cu sirop sau simpli, unși cu miere și cu nucă măcinată presărată.
Ingrediente necesare pentru mucenicii moldovenești:
Pentru mucenici
500 g făină
7 g drojdie proaspătă
70 ml ulei
2 ouă
100 g zahăr
250 ml lapte
1 praf de sare
coaja unei lămâi
2 plicuri zahăr vanilat
1 ou, pentru uns
nucă măcinată
Pentru sirop:
500 ml apă
100 g miere
Cum se prepară mucenicii moldovenești
Cerni făina într-un vas mare și faci loc în mijloc, unde pui drojdia, lapte călduț, uleiul, ouăle, zahărul, coaja de lămâie, zahărul vanilat și sarea. Frămânți și lași aluatul o oră la crescut, acoperit, la loc cald. După ce își dublează volumul, presari făină pe masă, iei câte puțin din aluat și formezi mucenicii. Îi așezi pe o tavă tapetată și-i mai lași la crescut o jumătate de oră. Îi ungi cu oul bătut și-i coci 20 de minute. Cât sunt calzi încă, amestecă apă cu miere și însiropează-i din abundență, apoi presară-i cu nucă. Poți renunța la sirop și să ungi mucenici cu miere, apoi să presari nucă măcinată.
Sursa rețetă: clickpoftăbuna