Cum se prepară peştele prăjit în mălai cu mujdei de maioneză. Mâncărurile simple sunt cele mai bune, așa cum este și acest peste prăjit în mălai, servit cu mujdei de maioneză. O rețetă delicioasă și, totodată, ideală pentru această perioadă în care are loc și dezlegarea la pește.
Ingrediente pentru pește prăjit în mălai:
1 kg file de pește
sare
piper
1 linguriță pudră de usturoi sau 4-5 căței de usturoi pisați
200 g făină
2 ouă
100 g mălai
200 g pesmet
boia de ardei, opțional
ulei, pentru prăjit
Pentru mujdei
200 g maioneză
1 lingură zeamă de lămâie
2 căței de usturoi
sare
piper
pătrunjel
Mod de preparare – pește prăjit în mălai cu mujdei de maioneză
Tai pește bucăți, în funcție de cât de mari le vrei, pe care le condimentezi cu sare și piper, după gust și usturoiul. Le lași 10-15 minute să pătrundă aromele.
Pentru mujdei, pui toate ingredientele în blender și le omogenizezi, apoi îl dai la rece. Bați ouăle și treci fileurile de pește prin făină, apoi prin ouă și apoi prin amestecul de mălai cu pesmet, în care ai adăugat, dacă vrei, boia de ardei.
Le rumenești în ulei încins, pe ambele părți, apoi le scoți pe șervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le servești cu mujdeiul de maioneză.
Sursa rețetă și foto: thecozyapron.com