Cum se prepară saramura de pui. O rețetă delicioasă și sănătoasă. Și sută la sută autohtonă.
Ingrediente necesare pentru saramura de pui:
3 pulpe de pui dezosate (500 g)
condiment pentru pui
boia dulce
boia iute
amestec de ierburi de gradina
piper
sare
30 ml ulei
Saramura:
30 ml ulei
500 ml apa
1 ceapa rosie
2 rosii
1 ardei capia
1 ardei verde
7-8 catei de usturoi
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
vegeta
boia
piper
sare
Mod de preparare saramura de pui:
Pulpele se curata de pielite si zgarciuri si se spala. Se usuca cu servetele absorbante si se pun intr-un castron. Se presara cu sare si condimentele, se pune uleiul, se amesteca bine sa fie unse toate bucatile. Se lasa cel putin 4 ore la frigider acoperite cu folie alimentara.
Se incinge gratarul, se unge cu slanina si se pun pulpele la fript. Se intorc de cateva ori pana de rumenesc frumos. Intre timp se pune intr-o cratita uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se pun in cratita apa, ardeiul, rosiile curatate si tocate si se fierb 10-12 minute. Se pune si verdeata si se mai fierbe 5 minute.
Se potriveste de sare si se pun si cateii de usturoi tocati marunt. Cand pulpele sunt facute, se pun intr-un vas si se toarna peste ele zeama fierbinte. Se lasa 10-15 minute si se poate servi. Se serveste cu mamaliga.
Sursa rețetă și foto: bucătăraș.ro