Cum se simte orgasmul masculin: orgasmul femeilor este mai intens decat al barbatilor?

Mai multi reprezentanti ai sexului tare au acceptat sa descrie felul in care simt orgasmul, daca senzatiile sunt mai intense atunci cand ajung la climax in timpul sexului sau prin masturbare, dar si cine iese mai castigat dintr-o partida de sex cand vine vorba de satisfactia sexuala: femeia sau barbatul?

Conform studiilor stiintifice s-a ajuns la concluzia ca orgasmul masculin dureaza mai putin decat cel feminin, dar este mai intes, si poate fi experimentat, de regula, o singura data in timpul unui act sexual. In cazul femeilor, atunci cand sunt stimulate asa cum au nevoie, acestea pot avea parte de mai multe orgasme in timpul unui singur act sexual si recuperarea energiei de dupa climax este mult mai rapida decat in cazul barbatilor. In lumina acestor date, publicatia Your Tango a realizat un sondaj in randul barbatilor pentru a afla cum se simte orgasmul masculin.

CITESTE SI: Meniu orgasmic: Ce sa mananci zilnic pentru o viata sexuala implinita

Creierul pare ca se opreste si urmeaza un moment de claritate extraordinara

Andrew, un programator de 30 de ani, spune ca in timpul sexului are senzatia ca intra intr-un soi de transa, de parca ar fi un robot. Desi fizic este alaturi de partenera sa, mintea lui pare ca intra intr-o padure intunecata. Apoi, cand soseste orgasmul, totul pare ca are un sens pentru o fractiune de secunda. „Ca si cum as vedea lucrurile clar pentru prima data. Cred ca asta este cel mai intens lucru cand vine vorba de orgasm, clipa care urmeaza imediat dupa ejaculare”, a explicat acesta.

Intensitatea variaza in functie de cat de mult reusesti sa rezisti

 Paul, un actor de 23 de ani, povesteste ca a avut parte de cele mai intense orgasme atunci cand a reusit sa nu-si dea drumul cand a ajuns aproape de orgasm. „Este o diferenta clara intre a te lasa purtat de moment si de a-ti da drumul cu prima ocazie, si a fi determinat sa te abtii. Parca ma simt de un milion de ori mai epuizat dupa ce ma abtin de cateva ori si abia apoi imi permit sa ajung la orgasm”, a relatat acesta.  

Te simti traversat de energie

 Adam, un designer de 27 de ani, spune ca orgasmele obtinute atunci cand se masturbeaza sunt diferite de cele la care ajunge atunci cand face sex. Masturbarea ii ofera o eliberare necesara, mecanica, insa orgasmul pe care il obtine in timp ce face dragoste cu o femeie ii ofera o senzatie aproape spirituala. „Ma simt de parca fac schimb de suflete cu cineva. Ca sa nu par prea sensibil, pot sa spun ca este ca si cand faci schimb de energii cu o alta persoana. In opinia mea, sa fii atat de apropiat de cineva te face extrem de vulnerabil, cel putin pentru respectiva perioada de timp”, spune acesta.

CITESTE SI: 4 mituri despre masculinitate care fac rau relatiei

„Orgasmul femeilor dureaza mai mult, dar cred ca este si mai intens”

Wes, 26 de ani, lucreaza in publicitate, si marturiseste ca iubita lui pare ca experimenteaza in valuri placerea adusa de orgasm. ”Orgasmul barbatilor nu este astfel. Noi avem un moment de 3 sau 4 secunde foarte intense, daca avem parte si de atat, apoi intregul corp devine amortit. Este o senzatie placuta, dar cred ca orgasmul femeilor este mai intens decat al barbatilor”, considera acesta.  

Sursa:adevarul