Autoritatile au luat la puricat peste 100 de depozite din Bucuresti si mai multe orase din tara intr-un scandal privind evaziunea fiscala si comercializarea de carne stricata in magazinele si supermarketurile romanesti. Potrivit Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, exista cateva modalitati prin legate de modalitatea prin care trebuie sa verifici carnea inainte de a o cumpara:
– verificati in mod direct caracteristicile produsului ( miros, culoare, aspect etc) avand in vedere ca temperaturile ridicate favorizeaza procesul de alterare a produselor alimentare si refuzati produsele care prezinta caracteristici de produs alterat ( aspect mazguit, miros de acru, aspect spongios de inceput de fermentare, produs deformat si consistenta moale-inghetata, ambalaje deformate etc);
Citeste si: MAFIA CARNII: CARNEA ALTERATA NU AR FI AJUNS LA VANZARE
– atunci cand cumparati produse alimentare, acordati atentie deosebita asupra modului de prezentare a ambalajului; in cazul in care ambalajul este bombat, prezinta deformari sau este rupt inseamna ca produsul nu mai prezinta deplina siguranta pentru consumator, evitati sa achizitionati astfel de produse;
– verificati daca este respectata temperatura la care este depozitat/expus la vanzare produsul alimentar ales de dumneavoastra ( temperatura mentionata de producator pe eticheta ce insoteste produsul trebuie sa coincida cu temperatura la care este expus la comercializare produsul achizitionat);
– nu recongelati un produs alimentar dupa ce acesta a fost decongelat, daca producatorul interzice acesta actiune ( prin mentionare pe eticheta);
– nu cumparati alimente din locuri neautorizate;
– verificati cu atentie data durabilitatii minimale, data limita de consum a produselor (termen de valabilitate);
– la cumpararea produselor alimentare solicitati si pastrati bonul de casa pentru a putea proba in cazul in care doriti sa reclamati calitatea unui produs.
Sursa foto: antena3.ro