Premierul DACIAN CIOLOS le-a cerut, vineri, reprezentantilor Grupurilor de Actiune Locala (GAL) sa se implice mai mult in promovarea produselor romanesti in unitatile turistice din Romania.
“In paralel cu analiza posibilitatii de a comercializa mai multe produse romanesti alimentare in hipermaket-urile din Romania, haideti sa ne gandim cum sa valorificam mai multe produse romanesti locale in unitatile turistice din Romania, pentru ca inca e o marja mare de manevra acolo. V-as provoca sa va implicati intr-un proiect de gen turism rural cu alimentatie locala in Romania si dvs puteti fi un factor determinant pentru asta.
CITESTE SI: DACIAN CIOLOS: VOM LANSA UN PACHET DE MASURI CARE SA VIZEZE DEZVOLTAREA CLASEI DE MIJLOC LA SATE
Ma gandesc, in primul rand, la pensiunile rurale, dar putem merge si la nivelul hotelurilor din Romania, care sa foloseasca cat mai mult produse romanesti. Poate ne gandim, domnule ministru (al Agriculturii, Achim Irimescu – n.red.) sa folosim toata marja de manevra pe care o avem in reglementarile europene sa mergem pe etichetarea de origine a produselor de baza” a spus premierul la conferinta “Elaborarea Strategiilor de Dezvoltare Locala GAL pentru perioada de programare 2014-2020 a Uniunii Europene”.
In opinia lui DACIAN CIOLOS, toata lumea ar avea de castigat daca produsele romanesti vor fi promovate in reteaua turistica locala.
Sursa foto: gov