DAN VALENTIN BELCEA este noul director general de la CFR Marfa

DAN VALENTIN BELCEA a fost numit in functia de director general al CFR Marfa, dupa ce anterior a detinut functia de membru in Consiliul de Administratie al societatii.

Nascut pe 30 iulie 1969, DAN VALENTIN BELCEA este absolvent al University of Pennsylvania-Philadelphia si are mare experienta in managementul unor companii cu capital privat, se arata intr-un comunicat al CFR Marfa, remis presei.

DAN VALENTIN BELCEA, noul director general al CFR Marfa, si-a inceput cariera in Statele Unite ale Americii. In Romania, Belcea a fost director financiar al Graffiti/BBDO (intre 1993 si 1994), CB Investment SRL (1995-1996), dar si general manager la Prima Tv (in perioada 1996 – 2002).

Din anul 2005 pana in anul 2012, DAN VALENTIN BELCEA a ocupat functia de vicepresedinte – responsabil cu dezvoltarea strategica la International Railway Systems S.A., iar din ianuarie 2010 pana in prezent a ocupat functia de Chief Executive Officer la Protan SA.

Citeste si: DISPONIBILIZARILE de la CFR Marfa au inceput: 2.500 de angajati isi vor pierde locurile de munca 

Anterior numirii in pozitia de director general, DAN VALENTIN BELCEA a fost membru in Consiliul de Adminstratie al societatii, din februarie 2013. Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa CFR Marfa SA este operatorul national de transport feroviar de marfa din Romania, lider pe aceasta piata cu o cota de piata de 54,8 %, la nivelul anului 2013.

Dupa decesul fostului director al CFR Marfa, Dragos Alexandru Draghici, conducerea interimara a societatii a fost preluata de Pavel Barculet, director general adjunct, al carui nume apare in dosarul in care a fost arestat preventiv omul de afaceri Gruia Stoica.

Sursa foto: wall-street.ro