DAN VOICULESCU: Am pus bazele unui ONG care va investiga toate activitatile lui Traian Basescu

Dan Voiculescu a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca a pus bazele unei organizatii nonguvernamentala menita a investiga toate activitatile desfasurate de presedintele Train Basescu din 1989 pana azi. Declaratiile au fost facute in cursul serii, dupa ce Dan Voiculescu s-a aflat, dupa-amiaza, din nou la IPJ Ilfov, obligat de controlul judiciar impus de procurorii DNA. Principalele declaratii au fost transmise in format Live Text de Mondo News.

“Vreau sa va comunic lucruri pe care le consider importante. Am pus bazele primei organizatii nerguvernamentale cu obiect de activitate descoperirea a tuturor activitatilor lui Traian Basescu de dupa 1989 si mai ales din ultimii 10 ani de cand este presedintele Romaniei. Acest ONG va lucra legal, va fi o organizatie de investigatii si cu metodele legale va incerca sa aduca in fata publicului si institutiilor statului toate activitatile lui Basescu de dupa 1989”, a spus Dan Voiculescu.

Totodata, Voiculescu a tinut sa precizeze ca ca nu mai este implicat in activitati comerciale de niciun fel din anul 2004. “Sunt 10 ani de cand Dan Voiculesuc nu mai este implicat in niciun fel de activitati comerciale, e valabil si pentru pamanturi si pentru actiuni. Din 2004 nu am mai avut nimic de-a face cu activitatea comerciala.

Citeste si: DAN VOICULESCU, din nou la IPJ Ilfov

El a refuzat sa vorbeasca despre dosarele sale anchetate de justitie, afirmand ca nu are voie sa faca acest lucru.

“Nu vreau sa fac declaratii legate de dosarele penale si de activitatea comerciala”, a mai spus Voiculescu.

DECLARATIILE LUI DAN VOICULESCU – LIVE TEXT:

– Am sa va rog pe viitor sa ne respectam reciproc, ca sa evitam situatii de genul de zilele trecute, cand alergati dupa masina, bateati in geam, care nu sunt demne de profesia de jurnalist. Asa cum eu ii respect pe ei, si ei trebuie sa ma respecte pe mine. Poate intr-o zi nu-mi arde sa vorbesc. Asta e rugamintea in viitor. N-as vrea iar sa ne imbulzim pe scari, la tribunal, cad camerele, va loviti, se rup firele. Sa fim civilziati.

– Vreau sa va comunic lucruri pe care le consider importante. Am pus bazele primei organizatii nerguvernamentale cu obiect de activitate descoperirea a tuturor activitatilor lui Traian Basescu de dupa 1989 si mai ales din ultimii 10 ani de cand este presedintele Romaniei. Acest ONG va lucra legal, va fi o organizatie de investigatii si cu metodele legale va incerca sa aduca in fata publicului si institutiilor statului toate activitatile lui Basescu de dupa 1989.

– A doua noutate e legata de faptul ca am discutii foarte avansate cu profesori renumiti din dreptul penal pentru a realiza un manual, care va fi format numai din studii de caz, vor fi selectate cazurile cele mai aberante din justitia romana din ultima perioada, multe confirmate de CEDO si mi-as dori ca acest manual sa fie predat studentilor de la drept, sa fie tradus in mai multe limbi sa poata fi difuzat in tarile unde democratia cateodata e confundata cu dictatura.

– Eu am mai trait o epoca, ii spunea epoca Ceausescu, imi amintesc ca nu aveam voie sa vorbim decat in soapta despre lucrurile care nu erau pe placul conducatorului iubit. Sentimentul era unul de revolta, n-am crezut vreodata ca o sa ajung in aceasta viata sa mai traiesc astfel de sentimente, oamenii sa nu poata sa vorbeasca deschis. Daca ai un bun jurist si vrei sa-l recomanzi, se cheama trafic de influenta si asa mai departe. Sunt unul din poate cei mai hotarati admiratori si doritori ai unui stat de drept autentic. In niciun proces nu exista nicio proba materiala directa sau indirecta impotriva mea. As vrea sa le transmit celor de la Antena 3 ca nu exista niciun motiv sa se rusineze, dar sunt pregatit sa suport orice fel de consecinte.

– Nu vreau sa fac declaratii legate de procese si dosare. Consider ca asa este decent, atata timp cat exista o ordonanta in vigoare.

STIRE INITIALA: La Politia Ilfov, Voiculescu a declarat ca cererea sa de stramutare nu influenteaza judecata din dosarul ICA, iar avocatii lui Voiculescu vor mutarea dosarului de la Curtea de Apel, insa au primit termen abia pe 24 septembrie.

Intrebat de jurnalisti cum vede termenul atat de indepartat, abia in luna septembrie, fondatorul trustului Intact a raspuns: “Probabil ca nu era termen mai repede, eu stiu …”.

Intrebat daca acest termen este in favoarea sa, Voiculescu a spus: “Nici nu stiu. Stramutarea ce inseamna… Ca nu anuleaza judecata”.