Daria Saltikova, „contesa sângeroasă” care a torturat și ucis peste 100 de femei

Supranumită „contesa sângeroasă”, Daria Nikolaevna Saltikova a făcut parte din nobilimea rusă a secolului al XVIII-lea. Deși în societate părea o femeie echilibrată, Saltikova găsea o plăcere deosebită în a chinui și ucide iobagii care munceau pe moșia ei.

Victimele ei preferate erau femeile tinere, Saltikova fiind varianta rusească a Elisabetei Bathory, o criminală în serie de neoprit. În societate, contesa Saltikova nu ieșea în evidență cu nimic. Nici în copilărie, nici la vârsta adultă nu a manifestat vreun comportament care să prevestească sau să indice actele tulburătoare pe care le-a comis.

Daria Nikolaevna Saltikova s-a născut pe 22 martie 1730 și s-a căsătorit de tânără cu nobilul Gleb Alexeievici Saltikov, având cu acesta doi fii. În 1755, soțul ei a murit, lăsând-o văduvă la doar 25 de ani. Nu s-a recăsătorit niciodată și a trăit pe moșia moștenită de la soțul ei, împreună cu cei doi fii și cu peste 600 de iobagi.

Contesa a avut și un amant, pe nume Nikolai Tiutcev. Totul părea să îi meargă bine, până când a descoperit că iubitul ei s-a căsătorit cu o femeie mai tânără. Aflând teribila veste, Saltikova și-a pierdut mințile. La un moment dat, a încercat chiar să-și omoare fostul amant, determinându-i pe acesta și pe noua lui soție să fugă din Moscova.

Furioasă, Saltikova s-a îndreptat împotriva iobagilor, pe care îi bătea și abuza frecvent. Dacă aceștia nu-și îndeplineau sarcinile așa cum dorea contesta, ea arunca cu obiecte în ei până când dorința îi era îndeplinită întocmai. Actele de cruzime ale contesei erau îndreptate în special împotriva femeilor. Percepându-le drept rivale, ea a maltratat și ucis peste o sută de femei.

Citește și: ADOLF FREDERICK, REGELE CARE A MÂNCAT PÂNĂ CÂND „A CRĂPAT”!

Le-a supus la chinui groaznice, scoțându-le afară din case în timpul iernii, turnând apă clocotită pe ele, biciuindu-le sau rupându-le oasele. Unele surse susțin că Saltikova a ucis accidental și trei bărbați, deși pe aceștia îi pedepsea în mod obișnuit chinuindu-le sau omorându-le soțiile. În tot acest timp, contesa apărea în societate ca o nobilă pioasă, donând sume importante de bani organizațiilor caritabile și mănăstirilor. Autoritățile au fost informate despre faptele contesei și despre numărul neobișnuit de oameni care au murit pe moșia ei.

Dar cei care au denunțat comportamentul ei au fost fie ignorați, fie pedepsiți pentru acuzațiile pe care le-au adus. Contesa avea o influență importantă în societatea rusă și era prietenă cu mulți membri ai curții regale. Însă, într-un final, rudele victimelor contesei au reușit să prezinte cazul împărătesei Ecaterina a II-a, care a ordonat arestarea lui Saltikova. Autoritățile ruse au investigat 138 de morți suspecte care au avut loc pe moșia contesei.

Deși nu toate crimele au putut fi dovedite, Saltikova a fost trimisă în judecată pentru uciderea a 38 de femei. În urma procesului, a fost găsită vinovată și a fost condamnată a închisoare pe viață. Înainte de a fi încarcerată, Saltikova a fost ținută într-o piață publică din Moscova, purtând la gât o pancartă pe care scria: „Această femeie a torturat și a ucis”. Apoi, ea a fost închisă la mănăstirea Ivanovski din Moscova. A petrecut 33 de ani în închisoare: primii 11 ani înlănțuită într-o celulă întunecată, iar restul, într-o celulă normală. A murit pe 27 noiembrie 1801, la 71 de ani.

Sursa text și foto: wikipedia.org, wikimedia