CSM cere INSPECTIEI JUDICIARE sa VERIFICE AFIRMATIILE lui TARICEANU referitoare la STANCIU si KOVESI

 Reprezentantii CSM isi exprima ingrijorarea fata de declaratiile politice si de actiuniile mediului politic, din ultima vreme, fata de sistemul juridic, mai alex in ceea ce priveste declaratia presedintelui Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU, informeaza B1 TV.

Astfel, cred reprezentantii ca se incearca decredibilizarea sistemului judicar. In acest contex, CSM a sesizat Inspectia Judicara pentru a se analiza cazul MARIANEI RARINCA, femeia care a stat sase luni in inchisoare, iar apoi a fost gasita nevinovata.

De asemenea, CSM a cerut si verificarea declaratiilor publice a lui TARICEANU si la actiuniile mediului politic referitaore la acest caz, care ar putea incalca independenta justitiei.

CITESTE SI: CALIN POPESCU TARICEANU: LIVIA STANCIU nu mai are cum sa conduca ICCJ

Un grup de parlamentari i-a adresat marti presedintelui KLAUS IOHANNIS o scrisoare prin care cer demisia presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, LIVIA STANCIU, si a sefei DNA, LAURA CODRUTA KOVESI. Scrisoarea este semnata de presedintele Senatului, CALIN POPESCU TARICEANU si de senatorii PLR DANIEL BARBU, PETRU EHEGARTNER, IOAN GHISE si NICOLAE NASTA.

Cererea parlamentarilor vine in contextul in care o femeie care a fost acuzata de santaj la adresa sefei ICCJ, a stat sase luni in arest preventiv, dupa care a fost achitata.

Semnatarii scrisorii ii cer sefului statului sa se alature demersurilor Parlamentului de modificare a Codului de Procedura Penala.

CALIN POPESCU TARICEANU a afirmat, marti, cu privire la scrisoarea pe care i-a trimis-o presedintelui KLAUS IOHANNIS prin care cere demisia presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie, LIVIA STANCIU si a sefei DNA, LAURA CODUTA KOVESI, ca este o situatie extrem de grava cand un cetatean obisnuit este arestat pentru sase luni doar pe baza de suspiciuni.

CITESTE SI: PONTA, despre SCRISOAREA lui TARICEANU: ESTE o LUPTA intre LIBERALI si PDL-isti

“Este o situatie extrem de grava, in conditile in care ICCJ acuza un cetatean obisnuit, si aici nu vorbesc de politicieni sau alte persoane sus puse, si pune intr-o miscare nu foarte transparenta Parchetul, pentru ca acel cetatean sa ajunga in arest pentru sase luni”, a spus CALIN POPESCU TARICEANU.

“Cand avem o hotarare de nevinovatie a acelei persoane, ne punem intrebari ce se intampla cu unele presoane sus puse”, a explicat presedintele Senatului, referindu-se la LIVIA STANCIU, presedintele ICCJ, si LAURA CODRUTA KOVESI, sefa DNA.