DEFRISARILE din Parcul Tineretului, OPRITE de instanta

Curtea de Apel Bucuresti a respins cererea Marioarei Micsunescu de obligare a emiterii avizului de DEFRISARE in Parcul Lumea Copiilor, parte a Parcului Tineretului, decizia fiind definitiva, se arata intr-un comunicat remis vineri presei de Asociatia Salvati Bucurestiul.

Potrivit sursei citate, cererea a facut obiectul dosarului intentat de Marioara Micsunescu impotriva Primariei Capitalei. Asociatia Salvati Bucurestiul, Fundatia Eco-Civica si o asociatie de proprietari din zona au intervenit in favoarea Primariei Capitalei.

Citeste si: O firma care construieste vile in Parcul Tineretului, amendata pentru DEFRISARI ILEGALE

Primarul Sectorului 4 a emis autorizatie de construire pentru sase blocuri in Parcul Lumea Copiilor. Autorizatia prevedea ca nu poate fi executata inainte de obtinerea avizului de DEFRISARE. Primaria Capitalei a refuzat emiterea avizului de DEFRISARE.

Fara aviz de DEFRISARE au fost taiati peste 200 de copaci. Constructorul a fost amendat cu sume modice de catre Primaria Sectorului 4 si cu amenzi de 40.000 lei si 100.000 lei de Garda de Mediu, mai spune sursa citata.

Citeste si: Primaria Capitalei a cerut RECUZAREA COMPLETULUI in dosarul referitor la cele SAPTE HECTARE din PARCUL HERASTRAU

“Exista si o decizie definitiva a instantei de stopare a defrisarilor. Cu toate acestea, defrisarile au continuat. Parchetul a fost semnalat inca din toamna anului 2014 pentru defrisari ilegale si ulterior pentru nerespectarea hotararii judecatoresti. Parchetul nu s-a pronuntat pana la acest moment”, se mai arata in comunicat.

Sursa foto: facebook.com