DNA cere arestarea lui NICUSOR CONSTANTINESCU

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut, marti, arestarea presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Constanta, Nicusor Constantinescu.

Nicusor Constantinescu nu a depus la dosar informatii legate de starea sa de sanatate, documente care sa ateste ca este necesar sa-si prelungeasca sederea in Statele Unite, acolo unde este supus unui tratament medical. Joi se va lua o decizie in acest caz.

Potrivit unor informatii pe surse, avocatul lui Nicusor Constantinescu ar fi depus documentele care atesta starea de sanatate a clientului sau dupa ce a venit cererea DNA la instanta.

Citeste si: Nicusor Constantinescu nu s-a intors din SUA

Curtea de Apel Bucuresti a amanat, luni, judecarea contestatiei depuse de procurorii DNA impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti, care revocase masura preventiva a controlului judiciar dispusa fata de seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, urmatorul termen fiind 19 iunie.

Potrivit avocatului lui Nicusor Constantinescu, Marius Mocanu, Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru joi luarea unei decizii in acest caz, apararea urmand sa depuna in instanta o serie de acte medicale pentru a atesta starea de sanatate a sefului CJ Constanta.

Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU si-a prelungit sederea in SUA

“Instanta a acordat termen pentru joi, pentru depunerea unor acte medicale, certificate ca fiind conforme cu originalul”, a declarat, luni, pentru corespondentul Mediafax avocatul Marius Mocanu.

Nicusor Constantinescu se afla in continuare la tratament in Statele Unite ale Americii, unde se trateaza pentru cancer la prostata, avocatul Mocanu spunand ca pentru moment starea acestuia de sanatate nu ii permite sa revina in Romania.

Citeste si: NICUSOR CONSTANTINESCU, cercetat PENAL intr-un nou DOSAR

“El trebuia sa se prezinte in tara pe 11 iunie, dar momentan starea lui de sanatate nu ii permite deplasare pe o astfel de distanta, iar actele medicale pe care le vom depune vor demonstra acest lucru”, a mai declarat Marius Mocanu.

Avocatul a afirmat ca Nicusor Constantinescu se simte bine, urmand sa intre in cea de-a doua faza a tratamentului.

“Dupa intervetia chirurgicala este in refacere. Dupa aceasta refacere, probabil va incepe cea de-a doua faza a tratamentului, ce consta in radioterapie”, a mentionat avocatul.

In 10 iunie, Tribunalul Bucuresti a respins cererea Directiei Nationale Anticoruptie de mentinere a masurii preventive a controlului judiciar in cazul lui Nicusor Constantinescu.

Astfel, instanta a admis atunci cererea formulata de avocatul lui Nicusor Constantinescu si a dispus revocarea masurii preventive a controlului judiciar.

Decizia a fost insa contestata de procurori la Curtea de Apel Bucuresti, care trebuia sa judece luni dosarul.

Intr-un alt dosar, in 4 iunie, Tribunalul Bucuresti a constatat ca masura controlului judiciar stabilita de procurori in cazul lui Constantinescu este legala si temeinica. Astfel, instanta a mentinut masura controlului judiciar si obligatiile impuse lui Nicusor Constantinescu de catre Tribunalul Bucuresti prin decizia din 20 martie.