Dragnea crede ca declaratiile lui Basescu sunt minciuni aruncate de un om disperat: Va avea de raspuns in fata legii

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, marti, comentand declaratiile presedintelui potrivit carora Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit, ca sunt ”minciuni aruncate de un om disperat care isi doreste cu orice pret sa o ajute pe Elena Udrea”, spunand ca Traian Basescu ”imbatraneste foarte urat”. Liviu Dragnea a comentat, marti, la Iasi, unde s-a intalnit cu primari PSD din judet, declaratiile lui Traian Basescu potrivit carora Victor Ponta ar fi fost ofiter acoperit al SIE in timp ce era procuror, transmite corespondentul Mediafax.

“De zece ani noi il tot ascultam pe acest om care imbatraneste foarte urat mintandu-ne cum lupta el impotriva coruptiei. Cred ca va avea mult de raspuns in fata legii dupa ce isi va termina mandatul. De zece ani ascultam minciunile acestui om, care-si permite sa loveasca in servicii de informatii puternice, stabile si care sunt extrem de importante in aceasta perioada, in aceasta zona. Sunt niste minciuni aruncate de un om disperat ce isi doreste cu orice pret sa o ajute pe Elena Udrea, care, constata si el, se face de ras in fata romanilor. Basescu incearca sa-l ajute si pe Iohannis, chiar daca spune lucruri rele despre el. Am senzatia ca doreste sa faca rau acestei tari pana in ultima clipa cat va mai sta la Palatul Cotroceni”, a declarat Liviu Dragnea.

Vicepremierul a sustinut ca Traian Basescu este ”speriat ca va lasa in urma doar ura, minciuna si dezbinare”. ”El a falfait niste hotarari de guvern care au o baza legala si nu au legatura cu Ponta”, a sustinut Dragnea.

Citeste si: MELESCANU: ORICE DECONSPIRARE A UNUI OFITER ACOPERIT DETERMINA O RENALIZARE A TUTUROR CAZURILOR

Intrebat daca PSD ia in calcul o suspendare a presedintelui Basescu, Liviu Dragnea a raspuns ca PSD ia in calcul sa aiba o determinare cat mai mare pentru ca ”acest regim de trista amintire” sa se termine cat mai repede, iar Victor Ponta sa ajunga presedinte.

”Timp de zece ani, Traian Basescu a stimulat ura, toata lumea se cearta cu toata lumea, insa Romania are nevoie de liniste, bunastare si pace interioara pentru ca avem in fata obiective majore. Nu discutam despre suspendare, el a fost suspendat in 2012, cand 7,4 milioane de romani i-au spus sa plece. Mai sunt 33 de zile, vor trece si astea”, a adaugat vicepremierul Liviu Dragnea.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, ca Victor Ponta a fost ofiter acoperit al SIE in timp ce era procuror, fapt ce reprezinta “o ilegalitate constitutionala” si “o incompatibilitate”, potrivit Constitutiei vechi.

Intrebat daca faptul ca Victor Ponta a fost si ofiter acoperit si procuror nu este o ilegalitate, presedintele Traian Basescu a spus ca este “o ilegalitate constitutionala”.

Basescu a spus ca la numirea Guvernului a intrebat telefonic daca exista ofiteri acoperiti in Executiv. “La numirea prin Parlament, eu nu verific, atunci cand sunt instalari de guverne, pentru ca ma obliga Constitutia sa-i numesc si n-am ce face. Dar atunci am intrebat telefonic. Mi s-a spus ca nu este niciun ofiter acoperit, am inchis subiectul, imi veneau de la Parlament, oricum trebuia sa-i validez. si chiar mi-aduc aminte ca am spus-o: Guvernul nu are niciun ofiter acoperit. Nu mi-a dat prin cap ca ar fi rezervisti acoperiti”, a afirmat Basescu, la Realitatea Tv.

“Oricum n-aveam ce sa fac, pentru ca pe votul Parlamentului eu nu pot respinge un guvern sau un prim-ministru”, a mai spus el.

Citeste si: MONICA MACOVEI DEZVALUIE UNDE S-AR AFLA DOVADA CA PONTA A FOST OFITER ACOPERIT

Seful statului a explicat ca “nelinistea” i-a fost starnita in momentul in care senatorul Valer Marian a facut o interpelare privind calitatea de ofiter SIE a lui Victor Ponta. “Nu atat interpelarea, cat lipsa de raspuns si pe urma discutiile din presa”, a mai spus Basescu.

Marti dimineata, la Iasi, unde a participat la slujba de Sfanta Parascheva, premierul Victor Ponta a avut prima reactie la declaratiile lui Traian Basescu, spunand ca sunt ”numai minciuni” si ca presedintele este ”extrem de tulburat si framantat” si ca ”Romania nu mai trebuie sa depinda de tulburarile unei persoane”.

Citeste si: Ponta despre declaratia lui Basescu: Sunt numai minciuni, este extrem de framantat si tulburat. Am respectat legile si mi-am servit tara
Premierul a mai spus ca din 1995, cand a terminat Facultatea de Drept, a respectat legile de fiecare data si si-a servit tara si va face acest lucru in continuare.

”In ce ma priveste va spun foarte clar si foarte sigur ca dupa ce am terminat Facultatea de Drept, in anul 1995, si pana azi sunt 20 de ani, de fiecare data am respectat legile tarii, mi-am servit tara ca magistrat, ca deputat, ca ministru si voi face la fel ca presedinte al Romaniei”, a afirmat Victor Ponta.

El a mai sustinut ca Traian Basescu se exprima ”intr-un mod total inacceptabil pentru un presedinte”, folosind aceasta functie si institutiile pentru a o sustine pe Elena Udrea.

Intrebat daca este ceva adevarat din ceea ce a afirmat luni seara presedintele Basescu, premierul a afirmat: ”Nu, sunt numai minciuni”.

Intrebat, de asemenea, de ce s-a referit Traian Basescu la perioada 1997-2001, premierul a raspuns: “Nu stiu, asta trebuie sa-l intrebati pe dansul”.

Marti dupa-amiaza, premierul Victor Ponta a sustinut o conferinta de presa pe aceasta tema, la un HOTEL din Iasi unde, alaturi de Liviu Dragnea si Valeriu Zgonea, s-a intalnit cu primari PSD si sefi de institutii din judet.

Premierul a spus ca directorul SRI, George Maior, ar trebui sa pronunte ”un punct de vedere foarte clar” cu privire la folosirea institutiilor statului in campania electorala de catre presedintele Traian Basescu, el sustinand ca nu este doar un lucru imoral, ci si ilegal.

Intrebat de jurnalisti daca Traian Basescu poate fi acuzat ca a incalcat legea in urma declaratiilor de luni seara, premierul a spus ca ”justitia are propriul drum si va face cercetarile legate de incalcarea vreunei legi”.

Intrebat, de asemenea, daca va face plangere impotriva presedintelui, premierul a raspuns ca si Traian Basescu si Klaus Iohannis au facut o campanie murdara: ”si Basescu si Iohannis au facut campanie murdara si nu exista o sanctiune pentru campania murdara decat din partea oamenilor. Daca exista vreo incalcare a legilor, fie Parlamentul, fie justitia, cu siguranta vor actiona”.

Premierul a mai spus ca ”nu mai exista nicio iluzie” ca Traian Basescu si Klaus Iohannis sunt aparatorii statului, spunand ca acestia ”sunt aparatorii functiilor pe care si le doresc doar pentru ei doi si eventual pentru cei apropiati”.