DUMBRAVA (CSM): TARICEANU sa solicite senatorilor responsabilitate la votul in cazul SOVA

Judecatorul HONORIUS DUMBRAVA, membru CSM, a lansat un apel catre CALIN POPESCU TARICEANU in care i-a cerut ca, din functia de presedinte al Senatului pe care o detine, sa solicite senatorilor sa fie responsabili atunci cand vor vota in cazul ridicarii imunitatii lui DAN SOVA.

Judecatorul a insistat ca Parlamentul are sansa istorica de “a iesi dintr-o gaura neagra” si de a-si imbunatati imaginea in ochii romanilor.

“Fac un apel domnului CALIN POPESCU TARICEANU ca de la importanta functiei pe care o detine, de presedinte al Senatului Romaniei, sa solicite senatorilor responsabilitate in ce priveste votul pe care-l vor da la solicitarea procurorului general al Romaniei de ridicare a imunitatii senatorului DAN SOVA. Reamintesc ca DNA a sesizat Parchetul General pentru a cere presedintelui Senatului incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului DAN SOVA. (…) Parlamentul are acum o sansa istorica de a iesi dintr-o gaura neagra, de a se reabilita in ochii romanilor. Este nevoie de un Parlament responsabil de actele sale. Este nevoie ca Parlamentul sa se racordeze la valorile europene si sa se alinieze institutiilor democratice”, a scris DUMBRAVA pe contul personal de Facebook.

CITESTE SI: DOSARUL SOVA: Senatorul si-a platit din SPAGA DATORIA catre un deputat care ii VANDUSE O CASA

El i-a mai cerut liderului Senatului sa repuna pe rol votul privind imunitatea lui Varujan Vosganian si celalalt dosar penal care il vizeaza DAN SOVA. 

“In ambele situatii cursul justitiei a fost blocat, interferenta cu actul de justitie fiind evidenta. Asa cum de multe ori am spus: orice autoritate publica, institutie publica, cum este si Parlamentul, nu trebuie sa intervina in justitie, dimpotriva, prin amplitudinea constitutionala pe care o are ar trebui sa sprijine toate institutiile publice, inclusiv justitia. (…) Va spun sincer, cred in dorinta onesta a senatorilor de a evita o situatie jenanta: Romania, romanii merita mai mult decat interese marunte, fara orizont temporal”, a mai scris DUMBRAVA.

CITESTE SI: CEREREA DNA DE ARESTARE PREVENTIVA A LUI DAN SOVA A AJUNS LA SENAT

Procurorul sef al DNA a cerut joi sesizarea Senatului pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive a lui DAN SOVA.

Sursa foto: digi24