Femeia operata pe creier careia i-a cazut un stativ peste fata a murit

Femeia de 59 de ani operata pe creier careia i-a cazut stativul cu perfuziile peste fata la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi a murit sambata.

Iulia Ivancescu, fiica femeii, a spus ca a fost informata de la spital ca mama ei a murit sambata, in jurul orei 13.30. Fiica pacientei a mai declarat ca va da in judecata unitatea sanitara.

“Eu am depus deja o plangere la Politie, am inteles ca s-a deschs deja o ancheta, eu nu reusesc sa primesc nicio informatie pana nu se inchide ancheta. Ii cred pe ei vinovati, stiu cum era mama inainte de operatie si stiu cum era dupa. Sistemul sanitar e jale la noi si incerc sa fac tot posiblul ca sa obtin dreptate pentru ca nu e posibil ca un om sa moara din cauza lor. Am incercat sa depun plangere la Parchet, dar mi s-a spus ca nu are rost, ancheta odata incheiata de Politie dosarul va fi trimis la Parchet. Ii voi da in judecata. E o situatie destul de sensibila, pana luni nu pot sa faca autopsia si voi face oricum o contraexpertiza fiindca eu nu am incredere in ei “, a declarat sambata Iulia Ivancescu pentru Mediafax.

Conducerea Spitalului de Neurochirurgie din Iasi sustine ca pana la sosirea rezultatelor anchetei interne aflata in desfasurare nu se poate lua nicio masura.

Citeste si: Institutul “Cantacuzino” va putea produce vaccin antigripal din toamna

“Noi facem tot ce se poate pentru pacient, daca s-a intamplat un incident neplacut noi il regretam. Este o comisie de ancheta in desfasurare pentru a afla ce s-a intamplat acolo. Ancheta este in curs, se va vedea daca este vorba de o deficienta de ingrijire, de protocol”, a declarat, sambata, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Spitalului de Neurochirurgie Iasi, Marius Dabija, medic primar neurochirurg.

Femeia de 59 de ani, Valentina Rusu, era in coma de gradul al IV-lea, dupa ce, in cursul noptii de duminica, in timp ce era internata intr-un salon la ATI dupa o operatie de creier, a tras, potrivit reprezentantilor spitalului iesean, de stativul pe care era asezata perfuzia si acesta i-ar fi cazut peste fata, lovind-o la un ochi. Valentina Rusu fusese operata pe creier, in 13 martie, pentru a-i fi inlaturata o tumoare.

La o zi dupa ce femeii i-a cazut stativul peste fata, reprezentantii spitalului au informat-o pe fiica pacientei ca aceasta facuse un anevrism si ischemie cerebrala, iar luni, la o ora dupa vizita fiicei, a intrat in coma.

Medicii si fiica femeii, Iulia Ivancescu, declarau ca post-operatoriu se observa o imbunatatire in starea de sanatate a pacientei.

In urma incidentului, fiica femeii a facut plangere la Colegiul Medicilor si la Politie, care au declansat anchete, iar joi un medic legist a fost prezent la spital pentru a preleva probe.