Fosta sotie a lui TARICEANU, IOANA VALMER, chemata la DNA pentru a fi audiata intr-un dosar greu

Fosta sotie a lui CALIN POPESCU TARICEANU, IOANA VALMER, a fost chemata sa depuna marturie in DOSARUL RETROCEDARILOR ILEGALE, supranumit FERMA BANEASA, in care sunt implicati afaceristul REMUS TRUICA, „printul” PAUL si jurnalistul DAN ANDRONIC, informeaza postul Romania Tv.

IOANA VALMER este una dintre persoanele cu care „printul” PAUL nu are voie sa ia legatura. Fosta sotie a lui CALIN POPESCU TARICEANU este notarul care a perfectat mai multe tranzactii imobiliare, dupa momentul la care a fost retrocedata FERMA BANEASA catre „printul” PAUL.

Astfel, dupa ce FERMA BANEASA a intrat in posesia „printului” PAUL, terenul a fost parcelat si vandut, astfel incat sa se piarda urma celor care au reusit sa puna mana pe acea suprafata de teren. Este vorba despre mai multe tranzactii suspecte, in conditiile in care au fost luate credite cu acte false.

CITESTE SI: AMANUNTE DESPRE COMBINATIILE LUI REMUS TRUICA SI DAN ANDRONIC – ORDONANTA DNA

Cei implicati in acest dosar au incercat sa eludeze toate taxele notariale, pentru ca in momentul tranzactiei ar fi trebuit sa plateasca 6,5 milioane de euro, insa au asteptat un moment prielnic, cand toata taxele notariale au scazut. Practic, terenul nu mai era evaluat la 1.000 de euro metru patrat, ci la 54 de euro pe metru patrat si taxele au fost de 20 de ori mai mici. Toate aceste lucruri vor trebui sa fie explicate la DNA de fosta sotie a lui CALIN POPESCU TARICEANU.

DNA precizeaza ca, incepand cu noiembrie 2006, REMUS TRUICA, Robert Rosu si alte persoane au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de o persoana interesata, prin oferire de bani/ bunuri persoanelor din cadrul autoritatilor/ institutiilor detinatoare a acestor proprietati, instigarea si complicitatea la savarsirea, de catre acestea, a infractiunii de abuz in serviciu, prin punerea la dispozitie si semnarea inscrisurilor necesare, traficarea influentei reale asupra functionarilor publici.

DAN ANDRONIC Marius Marcovici si Lucian Mateescu au aderat, conform DNA, la grupul infractional: primii doi in 2007, ultimul in 2011.

„De la data constituirii, membrii grupului au fost permanent implicati in activitatea infractionala si s-au informat reciproc, direct sau indirect, asupra evolutiei si realizarii interesului urmarit prin faptele comise, stabilind de comun acord strategia de urmat si gasind impreuna solutiile cele mai economice pentru grup. De asemenea, membrii grupului au pastrat in permanenta contactul cu persoana cumparatoare de influenta, dandu-i de fiecare data asigurari asupra succesului demersului infractional„, se arata in comunicat.

Printre bunurile pretinse de cumparatorul de influenta s-a numarat si FERMA BANEASA pentru care, mentioneaza DNA, a depus o notificare in 2002, fara ca pana la preluarea „afacerii” de catre acest grup infractional sa se primeasca vreun raspuns.

CITESTE SI: REFERAT DNA: PRINTUL PAUL A AVUT O CONTRIBUTIE ESENTIALA LA SAVARSIREA FAPTELOR DE CORUPTIE

„In cursul anului 2008, ca urmare a notificarii mentionate avand ca obiect ferma regala Baneasa, transmisa spre solutionare Institutului pentru Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Plantelor Bucuresti, Truica a actionat in asa fel incat, prin intermediul unor persoane, sa ii determine pe membrii consiliului de administratie al institutului sa aprobe, in mod vadit nelegal, solicitarea cumparatorului de influenta. Ulterior, prin decizia nr. 30 din 26.09.2008 s-a dispus, cu incalcarea dispozitiilor din Legea 10/ 2001, restituirea in natura a fermei regale Baneasa, in aceeasi zi, 26.09.2008, fiind incheiat un protocol de predare-preluare. Decizia de restituire este abuziva, cererea nefiind insotita de documente justificative din care sa rezulte calitatea de mostenitor indreptatit sau incidenta Legii 10/ 2001 raportat la situarea terenului, iar acesta nu a fost identificat potrivit legii„, mai precizeaza DNA.

Pentru a obtine acest bun imobil, REMUS TRUICA l-ar fi convins pe directorul institutului sa sprijine aceasta solicitare, desi documentatia depusa era incompleta, expertiza era efectuata formal, oferindu-i in schimb foloase necuvenite constand in plata unei excursii in strainatate pentru patru persoane.

Sursa foto: opiniatimisoarei