POPRIRE pe fondurile ROMATSA, in cazul fratilor MICULA, pentru a recupera datoria statului de 82 de milioane de euro

Continua problemele pentru ROMATSA, institutia care dirijeaza traficul aerian din Romania. Fratii Ioan si Viorel Micula au pus POPRIRE PE VENITURILE INCASATE de catre institutia romaneasca din taxele de tranzit a aeronavelor. Cei doi vor sa recupereze o datorie de 82 de milioane de euro.

Poprirea s-a pus in 9 septembrie. Practic, banii nu mai intra in conturile ROMATSA. Este vorba despre bani pe care ii platesc companiile aeriene pentru ca avioanele lor sa tranziteze spatiul aerian romanesc sau sa decoleze, respectiv sa aterizeze pe aeroporturile din Romania.

Potrivit liderului de sindicat de la ROMATSA, compania de control aerian este o VICTIMA COLATERALA intre fratii Micula si statul roman.

CITESTE SI: SINDICATELE CFR AMENINTA CU GREVA GENERALA. PROTESTUL AR PUTEA AVEA LOC PE 1 OCTOMBRIE

Reprezentantii ROMATSA spun ca au trimis oameni la Bruxelles pentru a contesta aceasta blocare a banilor, intrucat regia functioneaza doar cu banii pe care ii are in conturile din Romania.

Oamenii de afaceri au de recuperat de la statul roman o mare suma de bani, iar acestia s-au indreptat catre companiile de stat pentru a recupera banii.

In 2013, fratii Micula au castigat un proces contra statului, obtinand o decizie de a executa statul pentru suma de aproximativ 80 de milioane de euro.

Sursa foto: digi24