Gruia Stoica incearca, din nou, sa iasa din arest

Gruia Stoica, patronul Grupului Feroviar Roman (GFR), retinut pentru 29 de zile sub acuzatia de cumparare de influenta, s-a prezentat, miercuri dimineata, in fata magistratilor de la curtea de Apel Bucuresti (CAB) unde va solicita, pentru a doua oara, ca arestul preventiv sa fie inlocuit cu punerea in libertate sub control judiciar sau arest la domiciliu.

Gruia Stoica este urmarit penal intr-un dosar de coruptie, fiind acuzat ca ar fi dat 3 milioane de euro avocatului Doru Bostina pentru a afla detalii financiare ale licitatiei si  pentru a o castiga.

Citeste si: Motivarea Curtii de Apel: Gruia Stoica, un pericol pentru ordinea publica 

Gruia Stoica este acuzat de procurorii DNA de savarsirea infractiunii de cumparare de influenta. Acuzatiile au legatura cu o procedura de licitatie publica lansata in luna mai 2013 de SC Complexul Energetic Oltenia SA Targu Jiu, avand ca obiect servicii de transport feroviar de carbune pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Isalnita si sucursala Electrocentrale Turceni, contract cu o valoare de peste o suta de milioane de euro.

Patronul GFR, Gruia Stoica, a fost arestat pentru 29 de zile, decizia fiind atacata deja cu un recurs de avocatii omul de afaceri. Primul recurs a fost respins de magistratii CAB deoarece Gruia Stoica este considerat un pericol pentru ordinea publica. 

Sursa foto: adevarul.ro