Incep lucrarile la PASAJUL SUBTERAN de la Piata Sudului. FOTO in articol

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a semnat, joi, contractul pentru executia lucrarilor la PASAJUL SUBTERAN de la Piata Sudului, ocazie cu care a anuntat ca acestea au inceput deja prin organizarea de santier.

“Cu autorizatie am inceput sa si montam partea de organizare de santier. Este cel mai mare proiect de infrastructura cu fonduri europene realizat pe Programul Operational Regional 2007-2013. Lucrarea presupune realizarea unui PASAJ SUBTERAN pe directia Calea Vacaresti — Nitu Vasile, avand urmatoarele caracteristici: lungime totala 356 de metri, rampa dinspre Vacaresti 111 metri, rampa spre Nitu Vasile 160 metri, lungime in subteran 85 metri, inaltimea libera a pasajului subteran 5 metri”, a declarat Oprescu.

El a sustinut ca lucrarile vor fi finalizate in decembrie 2015 si ca vor fi depuse toate eforturile pentru ca proiectul sa fie dus in timp la bun sfarsit.

“Intr-o continuare logica urmeaza cele doua poduri de la Mihai Bravu si in felul acesta consideram ca partea de sud poate iesi mai repede pe inelul principal fie mergand in directia est, fie vest si atunci vom elibera incet, incet centrul orasului de ambuteiajele care se nasc. (…) O sa terminam si lucrarile in zona Iancului – Pantelimon la sfarsitul anului, acolo suntem in timp”, a afirmat Oprescu.

Directorul Directiei Infrastructura si Servicii Publice din Primaria Capitalei, Madalin Dumitru, a aratat ca PASAJUL SUBTERAN va avea doua benzi de circulatie pe fiecare sens si va traversa galeria de metrou unde se afla si statiile de metrou de pe Soseaua Oltenitei. “In paralel vor exista si cele patru pasaje pietonale ce vor asigura pe de o parte un trafic fluent la suprafata intrucat circulatia vehiculelor nu va mai fi influenta de trecerile de pietoni si in acelasi timp un punct multimodal in care mijloacele de transport in comun vor avea statii, iar toate aceste statii vor fi legate intre ele de aceste pasaje pietonale”, a spus Dumitru.

Citeste si: Trei noi PASAJE RUTIERE in Capitala

Contractul de executie pentru proiectul “Modernizare infrastructura rutiera Piata Sudului” a fost semnat cu reprezentantii Astaldi si Euroconstruct, in prezenta ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Potrivit municipalitatii, proiectul presupune realizarea unui PASAJ SUBTERAN rutier pe directia calea Vacaresti — strada Sergent Nitu Vasile, amenajarea a patru pasaje pietonale de-a lungul pasajului rutier si catre statiile de tramvai, modernizarea carosabilului in intersectia Calea Vacaresti — Oltenitei — Nitu Vasile prin asigurarea in giratoriu a patru benzi de circulatie, realizarea legaturii pietonale printr-un PASAJ SUBTERAN intre statia de metrou Piata Sudului si peroanele statiei de tramvai aflate pe Soseaua Oltenitei, modernizarea utilitatilor aferente obiectivului de investitii (energie electrica, alimentare cu apa, canalizare, iluminat).

Proiectul vizeaza si lucrari de refacere a liniei de tramvai existente atat pe Calea Vacaresti, cat si pe soseaua Oltenitei, dar si lucrari pentru liniile de troleibuz aflate in zona, amenajari peisagistice.

Citeste si: OPRESCU: Primul pod al PASAJULUI MIHAI BRAVU este aproape finalizat

Durata contractului de finantare a proiectului este de 26 de luni iar cea de executie, 18 luni de la data emiterii ordinului de incepere a lucrarilor.

In urma unor studii de trafic privind variante de fluidizare a traficului s-a stabilit ca un PASAJ SUBTERAN ar reduce timpii de asteptare cu aproximativ 74 la suta.

Valoarea totala a proiectului este de 127.140.761,05 de lei, din care valoarea finantarii din Fondul European de Dezvoltare Regionala se ridica la 85.125.468,39 de lei, iar cea a finantarii nerambursabile din bugetul national la 11.317.258.80 de lei, cofinantarea beneficiarului fiind de 1.968.218,92 de lei. 

Sursa foto: Primaria Municipiului Bucuresti