Incepe CAMPANIA de reducere a TVA la CARNE

Asociatiile patronale din INDUSTRIA CARNII vor lansa, joi, o CAMPANIE pentru reducerea TVA la CARNE si PREPARATE DIN CARNE precum si o platforma on-line, www.taietva.ro, prin intermediul careia romanii se vor putea implica direct in sustinerea acestei campanii si vor putea urmari demersurile facute in acest sens.

CAMPANIA este sustinuta de Federatia Nationala PRO AGRO, impreuna cu Asociatia Romana a Carnii (ARC), Asociatia Producatorilor de Carne de Porc din Romania (APCPR), Uniunea Crescatorilor de Pasari din Romania (UCPR), in colaborare cu Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR).

La eveniment sunt asteptati sa participe vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Alex Jurconi, presedintele Federatiei Nationale PRO AGRO, Ilie Van, presedintele UCPR, Aurel Popescu, presedinte Rompan si Sorin Minea, presedinte Romalimenta.

Citeste si: FMI NU ESTE DE ACORD CU REDUCEREA TVA-ULUI LA CARNE

Asociatia Romana a Carnii (ARC) a anuntat recent ca va incepe, in aprilie, o ampla CAMPANIE pentru reducerea TVA la carne si produse din carne.

“Incepem o campanie mai mare de sustinere a unei cote reduse a TVA de 9% la CARNE si PRODUSE DIN CARNE in care vor fi implicate toate asociatiile din sector, unde vom avea ca parteneri si Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania. (…) Campania se va derula pana in luna septembrie, practic intre alegerile europarlamentare si cele prezidentiale”, a declarat presedintele ARC, Radu Timis, in data de 11 martie, potrivit Agerpres.

Citeste si: DOSARUL CARNII ALTERATE: CUM ACTIONA “MAFIA CARNII”

De asemenea, in 20 martie, vicepresedinte al Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, Liviu Harbuz anunta ca o cota redusa de TVA la CARNE si PRODUSE DIN CARNE ar putea fi aplicata incepand cu luna august, dar numai dupa ce masura va fi discutata cu Fondul Monetar International.

Potrivit specialistilor din domeniu, SECTORUL CARNII se confrunta cu o evaziune fiscala de 40% din piata. Valoarea pietei totale de CARNE, respectiv carne de pui, de porc si preparate, este estimata la 3,2 miliarde de euro.

Sursa foto: economistul.ro