IOHANNIS: AVIATIA poate face fata provocarilor impuse de statutul Romaniei de tara NATO si UE

AVIATIA este pregatita astazi sa faca fata cu succes provocarilor impuse de statutul ROMANIEI de tara membra a NATO si a UE, iar rezultatele obtinute sunt unanim apreciate si recunoscute, afirma presedintele KLAUS IOHANNIS, luni, intr-un mesaj de ZIUA AVIATIEI ROMANE si a FORTELOR AERIENE.

“Sarbatorim astazi ZIUA AVIATIEI ROMANE si a FORTELOR AERIENE, odata cu praznicul Sfantului Mare Prooroc ILIE TESVITEANUL, patronul spiritual si ocrotitorul aviatorilor. Cinstirea eroilor aerului care, in anii celor doua conflagratii mondiale s-au jertfit pentru apararea independentei si suveranitatii Romaniei, este semnul nostru de respect pentru inaintasi, dar si o garantie a angajarii noastre responsabile fata de viitor. Aviatia romana este pregatita astazi sa faca fata cu succes provocarilor impuse de statutul Romaniei de tara membra a NATO si a UE, iar rezultatele obtinute sunt unanim apreciate si recunoscute”, a scris presedintele KLAUS IOHANNIS pe pagina sa de Facebook.

CITESTE SI: ZIUA AVIATIEI si a FORTELOR AERIENE este sarbatorita luni 

KLAUS IOHANNIS adauga ca “la baza succeselor pe care aviatorii le-au obtinut de-a lungul timpului au stat atat dragostea si devotamentul fata de profesia aleasa, cat si eforturile sustinute pentru reformarea si modernizarea Fortelor Aeriene”.

“Mult succes in indeplinirea misiunilor nobile de aparare a cerului patriei!”, conchide KLAUS IOHANNIS.

Sursa foto: presidency