IOHANNIS: Ponta are sapte case, din care doar trei declarate. Am aflat ca primul-ministru a decretat ca voi fi declarat incompatibil

Candidatul ACL la Presedintie, Klaus Iohannis, a declarat luni, in studioul Realitatea TV, ca cele sase case intens mediatizate in aceasta campanie electorala au fost cumparate impreuna cu sotia sa din banii castigati impreuna si a atras atentia ca in timp ce lanseaza acuzatii asupra sa cu privire la cele sase case, premierul Victor Ponta are sapte case, din care numai trei declarate. Liderul PNL a tinut sa  precizeze ca a venit momentul sa spuna catorva “lucruri pe nume”, in conditiile in care campania sa a fost una decenta, in timp ce PSD-ul a derulat “o campanie murdara”, fara scrupule. “Ma simt obligat sa raspund acelor afirmatii pentru sustinatorii mei”, a punctat Iohannis.

“PSD a inceput o campanie mizerabila impotriva mea. PSD ma acuza ca am sase case. Da, sunt trei case si trei apartamente, mi le-am cumparat impreuna cu sotia din banii nostri. Ceea ce nu spune domnul Ponta este ca domnia sa are 7 case, din care doar trei declarate. Acolo scrie foarte clar, imobile detinute impreuna. Nu stiu de ce PSD considera ca e o problema sa ai ceva. O problema este ca romanii nu-si permit mai mult. In loc sa avem o buget in crestere, noi avem o economie in recesiune tehnica. Ar fi o tema interesanta in legatura cu a avea sau a nu avea. Casele mele le-am cumparat din banii familiei.Vanzarea apartamentului a acoperit buna parte din cat a costat casa, diferenta am acoperit-o din banii de meditatie. De aici a pornit o intreaga casa din meditatii. Nu as fi putut sa realizez acest lucru. Apartamentul l-am cumparat din rate platite din salariu, dupa care din banii adunati din chirii, de la familie, de la prieteni, am putut cumpara o casa, investitie care s-a dovedit buna, a adus alte chirii. Toate au fost cumparate din bani cinstiti si nu este niciun fel de problema aici. Nu ma consider nici afacerist, nici inspirat. De exemplu, cu apartamentul domnului candidat Victor Ponta, toate ale mele fac cat apartamentul lui Victor Ponta”, a declarat Iohannis, la Realitatea TV.

Despre procesul privind incompatibilitatea, Klaus Iohannis a spus ca in data de 18 noiembrie nu se va transa nimic, ci se va stabili cel mai probabil admisibilitatea de principiu si se va da un termen. Totodata, prezidentiabilul ACL a tinut sa condamne declaratiile facute de Victor Ponta cu privire la decizia pe care o va da Inalta Curte in dosarul lui Klaus Iohannis.

Citeste si: ACL CERE CSM SESIZAREA INSPECTIEI JUDICIARE PRIVIND DECLARATIILE LUI PONTA SI BASESCU DESPRE DOSARUL LUI KLAUS IOHANNIS

“Nu se va transa nimic pe 18 noiembrie. Probabil instanta va stabili admisibilitatea de principiu si va da un termen. Din experienta altor colegi primari care au primit termene, putem sa ne gandim probabil la un termen undeva in primavara lui 2015. In 18 noiembrie nu s va judeca recursul. pana la urma nu se va intampla nimic, pentru ca lucrurile sunt simple. Cu siguranta mi-as fi dorit sa se fi judecat inainte. Nu sunt in incompatibilitate, nu imi fac niciun fel de problema, dar pentru campanie ar fi fost mai bine daca acest dosar ar fi fost finalizat inainte de campanie. Vedeti ca acest dosar este folosit impotriva mea si de primul-ministru si de presedinte, care in lipsa de idei proprii folosesc acest dosar. As fi preferat sa discut pe programul meu, mai degraba decat despre acest dosar. Am vazut ca presedintele a fost putin agitat si pot sa-l linistesc, nu se va intampla asta (sa fiu declarat incompatibil – n.r.). Trebuie sa remarcam ca primul ministru s-a pronuntat intr-o chestiune in care nu avea de ce sa se pronunte. Am aflat ca primul ministru a decretat ca eu voi fi declarat incompatibil. Poate are un doctorat si in materie de incompatibilitati. In niciun caz nu poate premierul Romaniei sa faca astfel de declaratii. E inadmisibil ca premierul Romaniei in fata camerelor sa declare cu fermitate ceea ce nu a declarat instanta. Am cerut CSM sa se sesizeze“, a mentionat presedintele PNL.

Intrebat daca daca Ponta a gresit facand aceste afirmatii, Iohannis a raspuns: “Domnul Victor Ponta face astfel de afirmatii care denota un dispret fata de independenta justitiei. Nu avea ce se exprima atata timp cat procesul este in derulare. Cum dealtfel si presedintele s-a exprimat aproape identic. Nu stiu daca au fost vorbiti sau a fost doar o intamplare. M-as bucura sa se discute aceasta speta”.

Intrebat despre modul in care a dobandit cele sase case, Klaus Iohannis a explicat ca le-a dobandit impreuna cu sotia sa din munca cinstita si a dezvaluit ca Victor Ponta are nu mai putin de sapte case, dintre care doar trei declarate.

“PSD a inceput o campanie mizerabila impotriva mea. PSD ma acuza ca am sase case. Da, sunt trei case si trei apartamente, mi le-am cumparat impreuna cu sotia din banii nostri. Ceea ce nu spune domnul Ponta este ca domnia sa are 7 case, din care doar trei declarate. Acolo scrie foarte clar, imobile detinute impreuna. Nu stiu de ce PSD considera ca e o problema sa ai ceva. O problema este ca romanii nu-si permit mai mult. In loc sa avem o buget in crestere, noi avem o economie in recesiune tehnica. Ar fi o tema interesanta in legatura cu a avea sau a nu avea. Casele mele le-am cumparat din banii familiei.Vanzarea apartamentului a acoperit buna parte din cat a costat casa, diferenta am acoperit-o din banii de meditatie. De aici a pornit o intreaga casa din meditatii. Nu as fi putut sa realizez acest lucru. Apartamentul l-am cumparat din rate platite din salariu, dupa care din banii adunati din chirii, de la familie, de la prieteni, am putut cumpara o casa, investitie care s-a dovedit buna, a adus alte chirii. Toate au fost cumparate din bani cinstiti si nu este niciun fel de problema aici. Nu ma consider nici afacerist, nici inspirat. De exemplu cu apartamentul domnului candidat Victor Ponta, toate ale mele fac cat apartamentul lui Victor Ponta”, a completat liderul PNL, la Realitatea TV.

Citeste si: IPP II INVITA PE TOTI CANDIDATII LA PREZIDENTIALE LA DEZBATEREA ELECTORALA DINAINTEA PRIMULUI TUR. DIGI 24 VA OFERI SPRIJINUL LOGISTIC PENTRU TRANSMITEREA DEZBATERII

Intrebat de moderatoare cum comenteaza zvonurile lansate in spatiul public privind traficul de copii, dar si declaratia Gabrielei Firea cu privire la faptul ca nu are copii, Klaus Iohannis a declarat: “Sincer as fi vrut sa nu existe acest subiect, ma afecteaza si imi afecteaza familia. E o mizerie de nedescris. Aici sunt foarte dezamagit de candidatul Victor ponta, care nici nu a fost suficient de barbat sa iasa el sa spuna asta, ci si-a trimis vorbitoarele inainte. Este adevarat ca am fost acuzat de trafic de copii. Inc onditiile in care atunci in anii 90 a fost sa-i ajutam pe acei oameni sa faca traduceri pe niste acte si sa-i aducem noi cu masina, in rest a fost o adoptie prin hotarare judecatoreasca. Iar afirmatiile bnunicii respective le infirm, fiindca atunci bunica a renuntat sa-si vada nepotii. Afirmand acum dupa atata timp ca eu as fi voinovat ca nu a putut sa-si vada nepotii mi se pare o minciuna mare. Este o jignire la adresa mea si a familiei mele ca se reiau aceste povesti, nici macar aici nu au fost originale vorbitoarele d-lui Ponta, au preluat intreaga minciuna creata in 2000 cand am candidat prima data pentru o functie publica, exact aceleasi povesti au fost atunci. Initial am crezut ca este o eroare din partea PSD si am crezut ca se vor linisti. Ma simt jignit si afectat de aceste povesti. Se vede ca eroarea a fost de partea mea si am considerat ca se va face o campanie decenta. Ma gandesc serios sa o fac acuma (sa deschid un proces – n.r.). Ma revolta aceste acuzatii”.

“Sotia mea mi-a adus foarte mult noroc in viata. Eu nu am avut si nu mi-am dorit vreodata vreo alta cetatenie decat cetatenia romana. Eu sunt sas roman din convingere. Daca lumea ma alege, intreaga Romanie va fi Romania lucrului bine facut, si lucrurile vor functiona bine pentru toata lumea. Am auzit o alta afirmatie eronata. Il acuz pe premier de dezinformare publica”, a tinut sa adauge candidatul ACL la prezidentiale.

Citeste si: PONTA: ANUNTUL IPP DESPRE DEZBATEREA ELECTORALA ESTE O MINCIUNA. TARICEANU MI-A SPUS CLAR CA NU MERGE

La final, Klaus Iohannis a tinut sa atraga atentia asupra noi dezinformari lansate in spatiul public de Victor Ponta, candidatul PSD, respectiv aceea ca ar fi facut, la Cluj, o afirmatie discriminatorie la adresa locuitorilor provinciilor din Romania. 

“Victor Ponta a spus astazi ca as fi spus la Cluj ca vreau sa voteze impotriva oltenilor si moldovenilor. Niciodata nu am afirmat asa ceva. Dimpotriva, eu imi doresc sa voteze pentru mine toti. Niciodata nu mi-a trecut prin cap sa fac o deosebire pe provincii istorice. Toti imi sunt la fel de dragi si aceasta afirmatie poate fi considerata o minciuna si o dezinformare publica”, a incheiat Iohannis.