IPP ii invita pe toti candidatii la prezidentiale la dezbaterea electorala dinaintea primului tur. Digi 24 va oferi sprijinul logistic pentru transmiterea dezbaterii

FOTO - COLAJ MONDONEWS

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a anuntat luni, intr-un comunicat remis presei, ca ii invita pe toti candidatii la dezbaterea electorala dinaintea primului tur, sprijinul logistic pentru transmiterea dezbaterii fiind oferit de Digi 24, care va oferi tuturor statiilor interesate posibilitatea preluarii semnalului.

Inainte de acest anunt, IPP lansase invitatia de a participa la o dezbatere electorala inainte de primul tur doar principalilor sase candidati, printre care si presedintele PSD, Victor Ponta, care insa a afirmat ca va participa la dezbatere numai daca vor participa toti candidatii.

“Din dorinta ca inaintea primului tur de scrutin sa existe macar o dezbatere electorala cu participarea candidatilor cotati cu cele mai mari sanse de a castiga alegerile prezidentiale 2014, IPP accepta conditiile privind formatul dezbaterii solicitate de candidatul Aliantei PSD — UNPR — PC, domnul Victor Ponta. Domnul Ponta, candidatul dintre cei 6 invitati la sfarsitul saptamanii trecute de IPP intr-un format de dezbatere electorala ce ar fi permis o mai buna intelegere, de catre electorat, a viziunii principalilor candidati (in ordinea preferintei din cele mai recente sondaje) cu privire la dezvoltarea si securitatea Romaniei in urmatorii ani, a conditionat prezenta la o asemenea dezbatere de invitarea tuturor celor 14 candidati inscrisi in campania electorala. IPP face un ultim efort ca inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale sa existe o dezbatere fata in fata intre candidati”, se arata intr-un comunicat semnat de directorul IPP, Violeta Alexandru.

Citeste si: PONTA: ANUNTUL IPP DESPRE DEZBATEREA ELECTORALA ESTE O MINCIUNA. TARICEANU MI-A SPUS CLAR CA NU MERGE

Citeste si: DEZBATERE ELECTORALA. IPP: Victor Ponta este singurul candidat care nu a raspuns

IPP a propus Digi 24 sa sprijine logistic transmiterea acestei dezbateri, postul acceptand aceasta propunere, urmand sa ofere tuturor statiilor interesate posibilitatea preluarii semnalului.

“Avand in vedere timpul foarte scurt pana la momentul initial propus al dezbaterii (miercuri, 29 octombrie a.c. — cu disponibilitatea de discutare a unei alte zile) si efortul logistic semnificativ pentru preluarea comunicarii cu 14 staff-uri de campanie, IPP a propus postului de televiziune Digi24 (primul care a raspuns prompt invitatiei de colaborare lansata saptamana trecuta de IPP) sa sprijine logistic si sa transmita acest eveniment, intr-un format final pe care avem toata disponibilitatea sa il agreem cu staff-urile tuturor candidatilor ce vor dori sa participe”, se precizeaza in comunicat.

IPP solicita candidatilor sa isi exprime in scris, in cursul serii de luni, intentia de participare in noul format.