MARIAN OPRISAN, dupa audierea la DNA: Eu am spus mereu ADEVARUL in politica

EROARE JUDICIARA: OPRISAN a fost ACHITAT de procurori. MOTIVAREA INSTANTEI

Presedintele Consiliului Judetean Vrancea, MARIAN OPRISAN, a venit, luni, la DNA, el declarand ca a fost citat sa dea declaratii in calitate de martor in dosarul expertelor contabile care au intocmit raportul in dosarul sau.

UPDATE 17.28: La iesirea de la DNA, MARIAN OPRISAN a declarat ca, in politica, el a spus mereu adevarul si ca are tot interesul ca acest dosar sa se termine cat mai repede deoarece el este prejudiciat prejudiciat de aceasta intamplare din ultimele zile, pentru ca probabil trebuie sa se faca o noua expertiza.

”Eu am spus mereu adevarul in politica. In presa se pune asta (se strange latul in jurul sefului CJ Vrancea – n.r.) de 25 de ani. Eu am citit in presa romaneasca despre mine ca sunt hot, talhar, violator, cred ca am citit multe epitete din acest punct de vedere, care de fiecare data s-au dovedit a fi neadevarate. Deci, nu se strange niciun lat. Marian Oprisan nu a comis nicio infractiune si nu a intentionat sa comita nicio infractiune. Ba chiar eu sunt prejudiciat de aceasta intamplare care s-a produs in ultimele zile, pentru ca probabil va trebui sa se faca o noua expertiza din acest punct de vedere si iar lungim un verdict intr-un dosar pe care eu il astept de multa vreme. In rest, ce pot sa va spun? Asta e viata!”, a spus Oprisan la iesire din sediul DNA, unde a fost audiat ca martor dupa ce au fost arestate preventiv doua experte din dosarul in care el este judecat alaturi de alte persoane.

Intrebat de ce are imaginea de “baron in sens negativ”, Oprisan a afirmat: “Nu, asta mi-ati dat-o voi (jurnalistii — n.r.). (…) Eu nu sunt baron, Doamne fereste! Sunt un om care mi-am facut datoria, dar pentru ca voua, jurnalistilor, nu va plac decat ministrii, secretarii de stat, prim-ministrul si presedintele, intrati in jocul lor de fiecare data — nu in ceea ce va priveste pe voi, pe sefii vostri — din ratiuni financiare si atunci, pentru ca se plateste mai bine la Bucuresti, hai sa mutam problema coruptiei in judetele tarii. Stimati colegii, in fiecare tagma exista coruptie. Si la jurnalisti, si la politicieni, si la presedintii de CJ, si la primari, si la cetateni, si la magistrati, si la procurori. Nu pot sa ii spun eu, coruptia nu poate fi dovedita decat printr-o hotarare definitiva si irevocabila”.

MARIAN OPRISAN a spus, la intrarea in sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), ca nu exista niciun prejudiciu in dosarul in care este judecat si ca pot veni si cinci milioane de alti specialisti care sa faca expertiza in dosarul sau, pentru ca toti vor constata ca rezultatul “nespecialistului DNA” este unul eronat.

Oprisan a precizat ca acest proces a fost stramutat de trei ori de catre procurorii DNA.

“Singura cauza a amanarii la nesfarsit a unui verdict in acest dosar au reprezentat-o actiunile DNA, nu ale judecatorilor sau ale avocatilor . Avocatii mei nu au facut in acest dosar nicio cerere de amanare niciodata”, a mentionat seful CJ Vrancea.

El a mai spus ca este bine din punctul sau de vedere ca exista o institutie precum DNA care sa verifice activitatile functionarilor acestui stat la orice nivel.

Oprisan a mentionat si ca “marile tunuri precum Microsoft, EADS si altele s-au dat aici la Bucuresti”, nu in provincie, unde “incercam sa ne ajutam semenii”.

Presedintele CJ Vrancea a mai spus ca este nevinovat si ca nu a incalcat niciodata legile.

Citeste si: DNA: Oprisan se informa despre realizarea expertizei in dosarul sau, urmarind excluderea prejudiciului

“In 2005, la ordinul filmat, deci, retineti ce va spun, filmat, Traian Basescu a dat ordin PNA-ului (n.r. — in prezent DNA) sa-mi faca un dosar, dosar care pana la urma l-au facut, dosar care sta in instantele de judecata de circa opt ani si jumatate, fara ca eu sa fac vreo cerere de amanare. Trageti dumneavoastra concluzia asupra termenului rezonabil asupra drepturilor constitutionale pe care trebuie sa le aiba un cetatean. (…) Vreau sa fac precizarea, cu toata responsabilitatea: nu cunosc modul de lucru al expertilor contabili. Nu m-a interesat cum si-au impartit orele de lucru, pentru ca nu era treaba mea. Nu am cerut niciunui expert contabil sau niciunei parti implicate in procesul meu, eminamente politic 100 la suta, vreo interventie, vreun favor sau orice altceva”, a afirmat MARIAN OPRISAN, raspunzand intrebarilor legate de arestarea celor doua experte din dosarul sau.

Oprisan a precizat ca avea dreptul sa isi aleaga un expert parte, in paralel cu expertul desemnat de instanta, aceasta fiind o etapa procedurala legala, prevazuta de normele de procedura penala.

Citeste si: INTERCEPTARI DOSARUL OPRISAN. Ce ii spunea Elena Musuroiu lui Liviu Macovei

“Nu am cerut niciunei parti implicate in procesul meu eminamente poiltic vreun favor. Daca mai vin cinci milioane de experti si se uita in documentele contabile toti vor spune acelasi lucru, ca nu exista niciun prejudiciu. Acest prejudiciu fost inventat de un nespecialist al DNA la comanda procurorului Ovidiu Horatiu Baias. Prejudiciul e fals, contrafacut si bagat din burta”, a mai spus MARIAN OPRISAN.

Tribunalul Bucuresti a decis, duminica, arestarea preventiva pentru 30 de zile a expertelor contabile Ileana Roxana Cernea (Pintea) si Elena Valentina Musuroiu, acuzate ca au stabilit impreuna cum vor aborda expertiza, astfel incat sa ii favorizeze pe inculpatii din dosarul de coruptie al lui MARIAN OPRISAN.

Procurorii DNA au aratat, in referatul cu propunerea de arestare a celor doua experte, ca presedintele Consiliului Judetean Vrancea, MARIAN OPRISAN, se informa “indeaproape” de modul in care decurge realizarea expertizei, fiind direct interesat in diminuarea sau excluderea prejudiciului retinut in sarcina sa si “manifestandu-se deranjat de exprimarea in documentul oficial a vreunei pozitii apte sa-i pericliteze obtinerea unei solutii favorabile”.