MASTERPLANUL General de Transport pentru Romania, APROBAT de Comisia Europeana

Comisia Europeana a APROBAT MASTERPLANUL General de Transport pentru Romania, potrivit unor surse oficiale de la Bruxelles citate de Europa FM.

Documentul strategic prevede ce proiecte de transport propuse de autoritatile de la Bucuresti vor fi finantate de Comisia Europeana pana in 2030.

Astfel, Romania a propus Comisiei Europene sa finanteze proiecte de infrastructura rutiera, feroviara si navala in valoare de 37 de miliarde de euro.

Citeste si: IOAN RUS: In perioada 2014-2020 ne vom apropia de inca 600 de KILOMETRI DE AUTOSTRADA

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, printre prioritati apar si proiecte precum autostrada Pitesti-Sibiu, Pitesti-Craiova in regim de autostrada, precum si finalizarea partiala a autostrazii Transilvania.

Documentul urmeaza sa fie inaintat saptamana viitoare comisiilor pentru transport si infrastructura din Parlament, iar ulterior documentul va intra in dezbatere publica si va fi adoptat de Guvern, nu inainte ca Ministerul Mediului sa-si dea avizul.

Citeste si: Autostrada Sibiu-Pitesti, BLOCATA in acte

MASTERPLANUL General pe Transport a fost aprobat cu o intarziere de aproape un an, care ar putea duce la pierderea a doua miliarde de euro de catre Romania.

Sursa foto: b365.ro