Un studiu intreprins de cercetatorii japonezi releva faptul ca incalzirea climatica modifica parametrii legati de gust si de textura ai merelor.
Cercetatorii japonezi au studiat caracteristicile a doua soiuri de mere, Fuji, cel mai raspandit de pe Glob conform studiului, si Tsugaru, iar odata cu cresterea temperaturii medii s-a observat o o scadere a aciditatii si a fermitatii fructelor, insotite de o tendinta de crestere a concentratiei de zaharuri.
Modificari moderate, dar semnificative, care, potrivit cercetatorilor, atesta faptul ca atributele ce tin de textura si de gust ale celor doua varietati s-au modificat in replica la cresterea temperaturii in termometre, scrie Agerpres.
Daca schimbarile climatice vor continua, “modificarile in atributele de gust si de textura ale merelor ar putea deveni si mai accentuate, cu infloriri si mai precoce si o crestere a temperaturilor in perioada de maturare a fructului”, apreciaza echipa de cercetatori japonezi.
Sursa foto: descopera.ro