MIHAI STURZU: Acest Congres sa nu valideze alegerile PSD, atunci vom face un puternic gest impotriva comunismului

MIHAI STURZU, candidat la functia de vicepresedinte PSD, le-a propus delegatilor la CONGRESUL EXTRAORDINAR al social-democratilor sa nu valideze rezultatele alegerilor pentru functia de presedinte al partidului, argumentand faptul ca acestea au fost alegeri “cu un singur candidat”, PSD avand insa posibilitatea de a oferi cel putin doi candidati pentru pozitia de lider.

“Saptamana trecuta am avut alegeri cu un singur candidat. Domnul ION ILIESCU a asociat acest tip de alegeri cu cel din perioada lui Ceausescu si bine a facut. Evident ca nu am ce sa reprosez domnului LIVIU DRAGNEA. Omul a candidat, si-a asumat functia. Vreau sa le reprosez ca nu au avut curaj sau nu au stiut sa duca pana la capat candidatura celor care nu au candidat pentru ca astfel ne-au pus pe noi in situatia in care am avut un singur candidat. (…) Acest Congres trebuie sa valideze alegerile de saptamana trecuta, adica sa valideze comunistii. Va propun ca acest Congres sa nu valideze alegerile, fiindca sunt convins ca PSD ar putea da minim doi candidati la presedintie si sigur se vor gasi 500.000 de oameni care sa vina la vot si atunci vom face un puternic gest impotriva comunismului”, a spus MIHAI STURZU, duminica, in discursul sau, potrivit Agerpres.

CITESTE SI: CONGRES PSD: ION ILIESCU: SA CONTINUAM OBIECTIVELE DE LA REVOLUTIA DIN 1989. UPDATE

MIHAI STURZU a adaugat ca social-democratii trebuie sa isi asume faptul ca nu sunt perfecti.

“Trebuie sa avem curaj sa spunem ca nu am fost perfecti si suntem datori tinerilor din Romania sa le cerem iertare pentru (…) mineriadele din ’90, pentru oamenii care au suferit atunci. (…) Echitatea intr-un partid inseamna o dezbatere corecta, in care sa fim cu totii egali, in care fiecare punct de vedere sa fie ascultat si nu cumva sa uitam cine suntem si sa luam decizii seara, la restaurant, intr-un grup restrans, iar a doua zi la sedinta sa se vina sa se comunice ce decizii s-au luat”, a spus MIHAI STURZU.

La CONGRESUL EXTRAORDINAR al PSD de duminica, LIVIU DRAGNEA a fost validat presedinte al social-democratilor, cu unanimitate de voturi. Potrivit rezolutiei citite de Florin Iordache, LIVIU DRAGNEA a obtinut la scrutinul intern, care a avut loc duminica trecuta, 442.650 de voturi “pentru” dintre cele 457.764 exprimate de membrii de partid.

Sursa foto: jurnalul