MIRCEA DIACONU a fost ales VICEPRESEDINTE al Comisiei de cultura din PE

Europarlamentarul independent MIRCEA DIACONU, membru al grupului ALDE din Parlamentului European, a fost ales luni VICEPRESEDINTE al Comisiei de cultura si educatie a legislativului european (CULT).

Din aceasta pozitie, eurodeputatul afirma ca se va ocupa de mai multe proiecte ramase nefinalizate, printre care “unul fabulos” privind cinematografia.

“Am parcurs rapid proiectele legislaturii trecute, unele neterminate inca, subiecte interesante venite de la Comisie si am notat cel putin patru subiecte fabuloase acolo care ma incanta. Incep cu cinematografia, e un proiect pe cinematografie fenomenal. Problema nu este sa faci filme, ci sa le vinzi, iar noi asta nu stim; noi facem filme geniale, dar nu le vindem si asta e ceea ce ma pasioneaza la nivel european cu adevarat”, a declarat Diaconu, citat de Agerpres.

Citeste si: RAMONA MANESCU: Decizia CCR arata ca PNL a procedat CORECT cand nu a acceptat ca Diaconu sa candideze pe listele sale la europarlamentare

El s-a declarat foarte incantat din noua pozitie ca fiind un punct strategic din care “poate sa miste niste roti pentru cultura europeana”.

Citeste si: MIRCEA DIACONU ar putea sa-si piarda mandatul de EUROPARLAMENTAR. UPDATE

“Asa trebuie pusa problema, cultura romana facand parte din cultura europeana, asa trebuie gandit ca un tot. Singura problema care a aparut astazi a fost ca in echipa de conducere a Comisiei de cultura a PE sunt singurul barbat si au fost ingrijorari intre ceilalti membri ai comisiei legate de cum o sa ma descurc eu singur barbat intre acele doamne minunate. Am promis ca o sa ma descurc”, a mai spus europarlamentarul roman.