MIRCEA DUSA: INTERDICTIA de zbor pentru ELICOPTERELE IAR-330 a fost RIDICATA

Ministrul Apararii Nationale, MIRCEA DUSA, a declarant, duminica, ca INTERDICTIA de zbor pentru ELICOPTERELE IAR-330 a fost RIDICATA, dupa ce comisia organizata in cadrul Statului Major al Fortelor Aeriene a finalizat ancheta privind incidentul petrecut marti la Baza 90 Transport Aerian.

Potrivit ministrului, raportul a aratat ca defectiunea sesizata de comandantul navei avea legatura cu o pala a elicei, care prezenta o eroare din fabricatie.

Citeste si: DUSA:Sistemul antiracheta de la Deveselu este unul defensiv, nu suntem de acord cu declaratia ambasadorului rus

“Un elicopter de la Baza 90, constatand comandantul navei ca exista o anumita trepidatie a elicopterului, a aterizat si sigur ca s-a constatat o defectiune la o pala. A fost numita o comisie de la Statul Major al Fortelor Aeriene, care evalueaza aceste defectiuni si pana cand au venit concluziile comisiei de ancheta au fost tinute la sol. Deja s-a rezolvat, deci doua trei zile au fost tinute la sol”, a precizat ministrul MIRCEA DUSA.

Citeste si: MApN: ELICOPTERELE IAR-330 sunt OPRITE LA SOL

Incidentul a avut loc marti, in timpul unui zbor de antrenament. Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Apararii Nationale, echipajul ELICOPTERULUI IAR-330 PUMA al Bazei 90 Transport Aerian a sesizat vibratii peste limita normala si a actionat conform procedurilor in vigoare.

Dupa aterizare, in urma verificarilor, s-a constatat fisurarea unei pale a elicei anticuplu. Niciun membru al echipajului nu a fost ranit in urma acestui incident.