MIRCEA DUSA se intalneste, in PORTUGALIA, cu pilotii ROMANI care se antreneaza pe F16

Ministrul Apararii Nationale, MRCEA DUSA, efectueaza luni si marti o vizita in PORTUGALIA, unde se va intalni cu PILOTII ROMANI si cu personalul tehnic care se afla la pregatire pe AVIOANELE F16. Conform unui comunicat de presa al Ministerului Apararii transmis Agerpres, in programul de luni sunt cuprinse activitati la Comandamentul Fortelor Terestre din Porto si la centrele de excelenta in domeniul cercetarii si dezvoltarii.

Marti, la Baza Aeriana de la Monte Real, ministrul MIRCEA DUSA va avea convorbiri bilaterale cu omologul portughez, José Pedro Aguiar-Branco, si o intalnire cu PERSONALUL MILITAR ROMAN care se instruieste pentru trecerea pe aeronave F-16 Fighting Falcon. Duminica, ministrul MIRCEA DUSA s-a aflat la Baza 71 Aeriana “General Emanoil Ionescu” de la Campia Turzii, cu ocazia manifestarilor prilejuite de ZIUA AVIATIEI ROMANE si a FORTELOR AERIENE, unde au avut loc exercitii demonstrative, la care au participat mii de persoane.

CITESTE SI: ZIUA AVIATIEI si a FORTELOR AERIENE este sarbatorita luni 

“De aici o sa plec direct spre PORTUGALIA si maine (luni — n.r.) voi fi, chiar de ZIUA AVIATIEI, la pilotii nostri si la personalul tehnic care se afla la pregatire pe avioanele F16, la invitatia ministrului portughez. Voi face o vizita oficiala, dar una dintre zile este dedicate intalnirii cu PILOTII ROMANI si cu personalul tehnic care se afla la pregatire in Portugalia”, a precizat MIRCEA DUSA la Campia Turzii.

Tot duminica, la o ceremonie desfasurata la Monumentul Eroilor Aerului din Bucuresti cu prilejul ZILEI AVIATIEI, ministrul a anuntat ca demareaza procedurile pentru achizitia unei escadrile de avioane.

“Ma bucur ca in anul 2014-2015 am alocat un buget mare FORTELOR AERENE ROMANE, astfel incat am finalizat programul de inzestrare cu avioane Spartan, am achizitionat prima escadrila de avioane multirol si demaram in momentul de fata procedurile pentru achizitia celei de a doua”, a spus MIRCEA DUSA.

CITESTE SI: MIRCEA DUSA a anuntat CAND ajung in Romania PRIMELE AVIOANE DE VANATOARE F-16 

In data de 20 iulie, ziua Sfantului Proroc ILIE TESVITEANUL in calendarul liturgic ortodox, se sarbatoreste “ZIUA AVIATIEI ROMANE si a FORTELOR AERIENE”, in 1913 pionierii aviatiei alegandu-l pe SFANTUL ILIE drept “patron al aviatiei”.

Sursa foto: gandul