NAZARE (PNL): Solicitam premierului un calendar REALIST pentru realizarea AUTOSTRAZII SIBIU-PITESTI

Vicepresedintele PNL Alexandru NAZARE cere premierului Victor Ponta sa prezinte un CALENDAR REALIST privind constructia autostrazii SIBIU-PITESTI, el afirmand ca realizarea acesteia ar fi in pericol ca urmare a pierderii fondurilor europene pentru transport de catre Guvern.

“Dupa ce timp de 3 ani de zile au tergiversat proiectul autostrazii Sibiu-Pitesti pentru a favoriza o CONCESIUNE FALIMENTARA PE COMARNIC-BRASOV, guvernul Ponta da lovitura de gratie acestui proiect prin faptul ca nu vor ramane suficiente fonduri europene. Din cei 6 miliarde de euro alocati pentru transporturi jumatate vor acoperi pierderile din proiecte fazate, iar 3 miliarde trebuie sa acopere toate modurile de transport. Devine evident astfel ca nu raman suficiente fonduri europene pentru Sibiu-Pitesti care are nevoie de o alocare de aproape 2 miliarde de euro”, apreciaza deputatul Alexandru Nazare, potrivit unui comunicat de presa al Departamentului de comunicare al PNL.

CITESTE SI: Procedura privind atribuirea CONTRACTULUI de CONCESIUNE pentru AUTOSTRADA COMARNIC – BRASOV, ANULATA 

Deputatul liberal trage un semnal de alarma asupra situatiei dezastruoase a utilizarii fondurilor europene pentru transport unde proiectele intarziate vor consuma cea mai mare parte a bugetului alocat pentru perioada 2014-2020.

“Din cele peste 4 miliarde de euro alocate pentru perioada 2007-2013 si care trebuie cheltuite pana la finalul acestui an. Romania a cheltuit putin peste 2,5 miliarde, cea mai mare parte pe proiecte demarate in perioada 2010-2011. Cel mai ingrijorator este insa ca anul acesta abia au fost cheltuiti 14 milioane de euro, 1% din tinta propusa de 1,2 miliarde de euro. Degeaba incearca cei din conducerea CNADNR sa ne pacaleasca cum ca nu vor fi fonduri pierdute pentru ca proiectele urmeaza a fi fazate si pentru bugetul 2014-2020. Proiectele fazate inseamna de fapt ca ele consuma din bugetul 2014-2020, care astfel va finanta mult mai putine proiecte noi”, a mai afirmat Nazare.

*sursa foto: redesteptarea.ro