O schemă piramidală bazată pe Bitcoin a păcălit investitorii cu peste 20 de milioane de dolari

Doi bărbați din Coreea de Sud au fost condamnați pentru crearea unei scheme piramidale bazată pe bitcoin reușind să sustragă de la investitori aproximativ 20 de dolari.

Pe 19 aprilie, un judecător al Curții Districtuale Incheon din Seul a aplicat amenzi în valoare de 15 milioane de dolari și respectiv 8 milioane de dolari celor doi fraudatori, informează agenția de știri Yonhap.

Raportul a spus că cei doi bărbați au făcut schema piramidală din 2015 și au construit ulterior o companie pe mai multe niveluri, promițând investitorilor profituri mari grație investițiilor în bitcoin.

Citește și: PREZENTAREA CELOR MAI MARI ESCROCHERII DIN ISTORIA CRYPTO MONEDELOR

“Tranzacția pe mai multe niveluri reprezintă un risc pentru ordinea socio-economică cu producția în masă a multor victime”, a declarat judecătorul în raport. Amenzile au fost acordate pe baza sumelor considerabile pe care acuzații le-au primit de la victimele schemei.

Raportul vine la doar câteva zile după ce China și-a consolidat eforturile de a evita spargerea sistemelor de marketing pe mai multe niveluri care, la prima vedere, păreau niște investiții simple.

Poliția chineză a arestat fondatorii unei scheme piramidale bazată pe crypto monede la nivel național, care a sustras 13 milioane de dolari de la peste 13. 000 de persoane.