OPREA: Lucrez cu MIRCEA DUSA si cu structurile sindicale sa facem o lege a PENSIILOR MILITARE

Ministrul de Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat, luni, la postul Realitatea TV, ca lucreaza cu ministrul Apararii, Mircea Dusa si cu tot sectorul de securitate pentru a face o lege a pensiilor militare si ca, in momentul in care toate sindicatele si structurile vor fi de acord, o vor promova in Parlamentul Romaniei.

Oprea a mai declarat ca exista, la ora actuala, un deficit de 2.000 de politisti, adaugand faptul ca este convins ca va primi sprijinul Guvernului si al presedintelui Klaus Iohannis pentru a mai angaja oameni in sistemul de aparare.

CITESTE SI: OPREA: M-am intalnit cu Gorghiu si Blaga. Nu au reusit sa ma convinga cu privire la formarea majoritatii parlamentare. UPDATE

Da, exista. A fost o intreaga dezbatere, inclusiv in sfera politica. S-a spus, de exemplu, prin noua lege, seful Politiei Romane, este la nivel de secretar de stat. S-a spus politic ‘ca nu avem nevoie de secretari de stat’. Nu, seful Politiei Romane, indiferent cum il cheama, din anul 2002, este numit de prim-ministrul. Seful Politiei Romane care are aproximativ 58. 000 de oameni in subordine, sunt ministere care nu au nici jumate, nu avea un grad de reprezentare in MAI la nivelul functiei sale. Prin noua lege, e doar la nivel de secretar de stat si nu poate fi decat politist. Mai avem nevoie de vreo 2.000 de politisti si sunt convins ca Guvernul, presedintele Romaniei ma va intelege si ca vom putea angaja inca 2.000 de politisti”, a spus Gabriel Oprea.

Intrebat daca lucratorii din cadrul MAI sunt platiti pentru orele muncite suplimentar, Oprea a raspuns:

Va anunt acum ca, deja prin ordin de ministru, cu sprijinul Guvernului Romaniei, toti lucratorii din MAI primesc, pentru orele in care lucreaza, pentru ca in statul roman, pentru securitatea nationala, trebuie sa lucrezi 24 din 24, sapte zile din sapte. Pentru zilele de sambata, duminica, sarbatori legale, acum, prin ordinul ministrului, l-am semnat, m-a sprijinit Guvernul, primesc 75 la suta din solda de grad sau de functie, in momentul de fata, de aproximativ o luna de zile am rezolvat aceasta problema”, a mai afirmat Gabriel Oprea.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS cere CONDITII de MUNCA si SALARII decente pentru POLITISTI

In ceea ce priveste pensiile militarilor, Oprea a precizat ca lucreaza cu ministrul Apararii, Mircea Dusa, cu tot sectorul de securitate, pentru a face o lege a pensiilor militare, iar, in situatia in care toti actorii o sa fie de acord, o sa o promoveze in Parlamentul Romaniei.

Stiti ca acum cativa ani de zile, 2010, cand pensiile militarilor din tot sistemul de securitate nationala trebuiau sa se micsoreze la 50 la suta, chiar s-au micsorat la piloti, la diplomati. M-am opus atunci, pe buna dreptate, si am reusit ca 90 la suta sa nu scada, ba chiar au crescut. Ulterior, si cei 10 la suta au revenit la normal. Lucrez cu domnul ministru Dusa, cu toate structurile sindicale, cu tot sectorul de securitate, sa facem o lege a pensiilor militare, iar, in situatia in care, toti actorii, ma refer la sindicate, structuri sunt de acord, o sa o promovam in Parlamentul Romaniei, pentru ca oamenii astia merita cu adevarat sa primeasca o pensie decenta pentru faptul ca sunt simbolul acestei societati romanesti “, a declarat Gabriel Oprea.