Parlamentul va da luni VERDICTUL in cazul cererii de ARESTARE a deputatului PC Ion Dinita

Deputatul PC ION DINITA afla, luni, daca Biroul Permanent al Camerei Deputatilor va incuviinta CEREREA DE ARESTARE a sa, formulata de DNA.

In cazul in care Biroul Permanent va da acceptul, atunci CEREREA DE ARESTARE a lui DINITA va fi trimisa la vot, in cadrul unei sedinte de plen a Camerei care va avea loc luni dupa amiaza.

Citeste si: CAMERA DEPUTATILOR AR PUTEA DEZBATE LUNI CEREREA DE INCUVIINTARE A ARESTARII PREVENTIVE A LUI ION DINITA

Cererea DNA a primit deja un aviz negativ de la majoritatea deputatilor din Comisia Juridica, insa cvorumul acesteia nu a fost intrunit. DINITA este cercetat pentru acuzatii de coruptie in dosarul presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, informeaza ziare.com.

Potrivit procurorilor, firma deputatului PC ION DINITA ar fi obtinut contracte preferentiale de la CJ Brasov, de peste 7,6 milioane de euro, fapt pentru care deputatul este acum cercetat pentru dare de mita si complicitate la abuz in serviciu.

Averea lui DINITA este una dintre cele mai mari in politica romaneasca, acesta avand cincisprezece case si apartamente in tara, dar si in Marea Britanie.

Citeste si: FIRMELE LUI ION DINITA PRIMEAU CONTRACTE UMFLATE CU PESTE 1.000 LA SUTA

DINITA detine 40 de terenuri si doua masini. In declaratia de avere, acesta a mai trecut bijuterii in valoare de 90 de mii de euro, conturi si depozite bancare in care sunt aproape 80 de mii de euro. ION DINITA este implicat ca actionar in alte sase firme.