Patru trenuri de calatori sunt blocate in Harghita, dupa ce un tren de marfa a deraiat

Patru trenuri de calatori sunt blocate, la aceasta ora, in judetul Harghita, dupa ce un tren marfar a deraiat. Trenul era compus din 28 de vagoane, toate incarcate cu marfa. Potrivit CFR Calatori, circulatia feroviara este inchisa intre statiile Voslabeni si Izvorul Muresului, in Harghita. 

Potrivit CFR Calatori, locomotiva unui tren de marfa a deraiat, in cursul noptii, iar circulatia feroviara a fost oprita deoarece in zona mentionata era linie tinta. Cele 28 de vagoane au fost retrase in statia Izvorul Muresului. Echipele CFR desfasoara operatiuni de repunere pe sine a trenului deraiat.

CITESTE SI: Trenul de MARE VITEZA construit la Craiova va face curse spre LITORAL

In acest moment, patru trenuri de calatori stationeaza in statii. De asemenea, doua trenuri internationale au fost redirectionate pe rute ocolitoare.

Sectia de circulatie Voslabeni – Izvorul Muresului fiind dotata cu linie simpla, s-a impus suspendarea temporara a circulatiei trenurilor, masura mentinuta si la aceasta ora, deoarece echipele de interventie desfasoara operatiuni de repunere pe sina a locomotivei.

Citeste si: CFR CALATORI a anuntat introducerea unor TRENURI SUPLIMENTARE in week-end

Pana la restabilirea circulatiei, patru trenuri de calatori stationeaza temporar astfel: IR 1945 (Mangalia – Satu Mare) stationeaza in Siculeni de la ora 00.25, IR 1642 (Dej – Bucuresti Nord) stationeaza in Gheorghieni de la ora 2.12, IR 1641 (Bucuresti Nord – Dej) stationeaza in Siculeni de la ora 3.00 si IR 407-2 (Episcopia Bihor – Brasov) stationeaza in Voslabeni de la ora 6.33.

Alte doua trenuri (IR 1644 Sighetu Marmatiei – Bucuresti Nord si trenul international 366-1 Brasov – Budapesta) au fost deviate pe ruta ocolitoare, calatorii care aveau bilete pentru destinatiile dintr-una din statiile de pe ruta pe care a fost anulat, fiind directionati catre urmatoarele trenuri din programul de circulatie.

Pasagerii care nu mai doresc sa-si continue calatoria vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor de calatorie pentru parcursul neefecutat.