PERCHEZITII DNA la Ministerul Transporturilor si SNCFR. A inceput AUDIEREA SUSPECTILOR. UPDATE

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) efectueaza, miercuri dimineata, o serie de 19 PERCHEZITII la sediul Ministerului Transporturilor si al SNCFR, dar si la anumite firme si la domiciliile unor suspecti intr-un dosar care priveste savarsirea unor FAPTE de CORUPTIE in transportul feroviar privat. PREJUDICIUL este unul considerabil in cuantum de aproximativ 5 milioane de euro.

UPDATE ora 19.00: Procurorii DNA au retinut-o miercuri seara pe Estrella Stefanescu, sef serviciu in cadrul CFR, in dosarul privind suspiciuni de coruptie in domeniul transportului feroviar privat de calatori si al subventiilor, informeaza agentiile de presa, citand surse judiciare. AFLA AICI DETALII

UPDATE 14.45CLAUDIU OCTAVIAN DUMITRESCU, directorul Directiei Feroviare din Ministerul Transporturilor, este audiat miercuri la DNA.

DUMITRESCU este audiat in dosarul in care procurorii au efectuat mai multe perchezitii in Bucuresti si in judetele Brasov si Ilfov, in legatura cu suspiciuni de coruptie in domeniul transportului feroviar privat de calatori si al subventiilor.

Audiati mai sunt FLORIN HADAREANU, directorul Regiotrans, ESTRELLA DUMITRESCU, sef serviciu in CFR SA si COSTACHE NICOLAU, fost director al CFR Infrastructura Regionala Brasov.

UPDATE 09.35Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX ca procurorii au descins si la sediul companiei private feroviare RC-CF Trans SRL Brasov, precum si la Compania Nationala CFR SA si la Regionala CFR din Brasov.

 Conform acelorasi surse, printre persoanele vizate in acest dosar s-ar afla COSTACHE NICOLAU, fost director al CFR Infrastructura Regionala Brasov, care este suspectat de LUARE DE MITA de la VASILE FANEA, administratorul Vest Construct, pentru favorizarea firmei acestuia la atribuirea unui contract de lucrari.

Sursele judiciare citate mai spun ca reprezentanti ai CFR vizati in acest dosar sunt suspectati ca au transmis informatii nedestinate publicitatii in scopul atribuirii unor contracte catre anumite firme, pentru achititia de echipamente scoase la licitatie de CFR.

Totodata, in acest dosar CLAUDIU DUMITRESCU, director in Ministerul Transporturilor, este suspectat ca ar fi luat mita de la omul de afaceri brasovean GANEA IORGU, pentru favorizarea firmei private de transport Feroviar RC-CF Trans.

Potrivit unor surse judiciare citate de postul B1 TV, principalul vizat de aceasta ancheta este fostul director al CFR, VALENTIN DOROBANTU, cel care este suspectat de LUARE DE MITA, TRAFIC de INFLUENTA si ABUZ in SERVICIU.

Este foarte posibil ca aceste PERCHEZITII sa aiba legatura si cu punerea sub CONTROL JUDICIAR pentru SANTAJ a unui fost sef al CFR Calatori, VASILE SECARA in dosarul in care este cercetat si fostul director al Sucursalei Regionale de Transport Feroviar de Calatori Brasov, GHEORGHE RADULESCU.

Dosarul instrumentat de procurorii anticoruptie vizeaza FAPTE de CORUPTIE petrecute in perioada 2008-2013. PERCHEZITIILE au loc in Bucuresti, BRASOV si ILFOV.

CITESTE SI: Fostul director al CFR Calatori VASILE SECARA, pus sub CONTROL JUDICIAR pentru SANTAJ 

“Procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor INFRACTIUNI de CORUPTIE si asimilate celor de coruptie, in domeniul transportului feroviar privat de calatori si subventiilor, comise in perioada 2008 – 2013.

In cursul zilei de 18 februarie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 19 locatii situate in municipiul Bucuresti si in judetele Brasov si Ilfov, din care doua sunt sediile unor institutii publice, iar restul sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

CITESTE SI: Vasile Secara, directorul CFR Calatori, a demisionat din functie 

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii (SRI) si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare”, se arata in comunicatul remis de procurorii anticoruptie. 

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: adevarul.ro